A harmadik helyen zárta a junior női válogatott a siófoki Négy Nemzet-tornát

Nem bírt a norvégokkal a junior női kézilabda-válogatottunk a siófoki Négy Nemzet-torna zárónapján, így a harmadik helyen zárta a viadalt. Az aranyérem a dánoké lett, másodikok lettek a norvégok, míg Románia nyeretlenül lett negyedik.

Nem lehetett tudni a siófoki Négy Nemzet-torna előtt, mire lehet képes az idén junior Európa-bajnoki címet szerzett női kézilabda-válogatott, hiszen Golovin Vlagyimir alakulata komoly hiányzókkal vágott a megméretésnek. Mindennek fejében a lányok olyan komoly csapatokkal találkoztak a Kiss Szilárd Sportcsarnokban, mint a dán, a norvég vagy a román nemzeti együttes.

Schatzl Nataliék jól  kezdték a versenyt csütörtökön, 29−26-ra verték a románokat. Másnap szépen helytálltak a dánokkal szemben, ugyanakkor 38−35-ös vereséget kellett elkönyvelniük. Szombaton a dán−román párharcot az előbbi egység nyerte, így biztossá vált: a magyar és a norvég csapat között dől el az ezüstérem sorsa.

Nem mondhatni, hogy nagy iramban kezdődött volna az ütközet, hiszen az első tíz percben csupán öt gól született: Pál Tamara büntetőjével 3−2 re vezettek a lányok. A 18. percben megint Pál brillírozott, kétszer is villant, ezzel háromgólosra növelte a magyarok előnyét (8−5). A félidőre 13−11-gyel vonultak az alakulatok.

A norvégok sziporkáztak a második felvonásban, és hat perc elteltével már egyenlítettek is (16−16). Fej fej mellett haladt ezután a két rivális, egészen a 46. percig, amikor Novak Cristina Sirum találatával átvették a vendégek a vezetést. Fölényüket az utolsó sípszóig növelni tudták, végül 28−25-ös sikert értek el.

A magyarok tehát a harmadik helyen végeztek a Négy Nemzet-tornán a dánok és a norvégok mögött, a románok előtt.

NŐI JUNIOR NÉGY NEMZET-TORNA, SIÓFOK
Norvégia−Magyarország 28–25 (11−13)
A magyar csapat: Csapó, Tóth (kapusok), Albek, Arany 1, Dombi, Gerháth 3, Kácsor 2 , Kuczora 2, Mihály 1, Pál 9, Póczik, Schatzl 1, Simon 2, Stranigg 1, Takó, Utasi 3

Forrás: utanpotlassport.hu

Egy csapat egy SZÍV!
HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ ÉRDI LÁNYOK!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink