A Ferencvárostól igazoltunk kapust

A következő idénynek újabb kapussal vág neki felnőtt csapatunk. Az ifjúsági Európa-bajnok Imre Szofi kölcsönbe érkezik a Ferencvárostól.

Imre Szofi sportoló családban született, édesapja az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó, Imre Géza, édesanyja pedig az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó, Kökény Beatrix.

A fiatal kapus a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, majd az összes korosztályt végigjárva jelenleg az U19-es együttessel az NB I/B-ben szerepel. 2021-ben Európa-bajnokságot nyert a magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott tagjaként.
Teljesítményére Elek Gábor is felfigyelt, így csatlakozhatott a Fradi felnőtt keretéhez, majd februárban egy mérkőzésen pályára is lépett az NB I-ben. A Budaörs elleni bajnokin remekül szállt be, és két védést is bemutatott.

„Simics Jucó az előző szezonban volt edzőm és tőle érkezett a felkérés, hogy jövőre szeretne a csapatában tudni. Nagyon izgatott vagyok, mindenképp kihívásokkal teli lesz a következő idény. Szeretnék minél többet játszani és minél stabilabb tagja lenni az Érdnek. Szerintem egy nagyon fiatal és motivált együttes van kialakulóban, meg akarjuk mutatni, hogy magasabb szinten is tudunk kézilabdázni. Elsődleges célom, hogy odakerüljek a felnőtt élvonalba. Hosszú távon pedig mindenképp BL-induló csapatban szeretnék majd védeni és egyértelműen a felnőtt válogatottság elérése a cél." – nyilatkozta Imre Szofi.

Sok sikert kívánunk!

Hajrá Érd!

Kép: Fradi.hu

Támogatóink

Médiapartnereink