Ezüstérmes lett csapatunk a Magyar Kupában

Felnőtt csapatunk a hétvégén a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében szerepelt. A szombati elődöntőben a Siófok KC-t győztük le büntetőpárbajban, míg a vasárnapi fináléban nagy csatában 27:23-as vereséget szenvedtünk a Győri Audi ETO KC együttese ellen.

Klubunk története során harmadszor jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol a fináléba jutásért a Siófok KC várt lányainkra. Az elődöntőt ellenfelünk kezdte jobban, az első tíz percben Coralie Lassource szerezte találatainkat (4:2). A folytatásban Kiss Nikolett és Mariama Signaté átlövésgóljai ellenére nem csökkent hátrányunk, sőt a játékrész utolsó harmadára fordulva 9:5 állt az Papp László Budapest Sportaréna eredményjelzőjén. A hajrában Krpez Slezák Katarina triplázott, Jamina Roberts pedig egyszer volt eredményes, így a szünetre 11:9-re zárkóztunk. A fordulás után növelte előnyét az SKC, de Szabó Laura, Kiss Nikolett és Coralie Lassource találataival nem hagytuk magunkat leszakítani (15:13). A 48. percben Kiss Nikolett újabb gólja jelentette az egyenlítést, míg három minutummal később jobbátlövőnk találatával már lányaink vezettek 18:19-re. A nagy küzdelemben az utolsó percre döntetlen állásnál érkeztünk. Mariama Signaté átlövése után előnybe kerültünk, de ellenfelünk egyenlített, így jöhettek a hétméteresek. Julie Foggea három büntetőt is hárított, míg a döntőbe jutást érő hétméterest Krpez Slezak Katarina értékesítette.

A vasárnapi döntőt remekül kezdték lányaink, hiszen öt perc elteltével 0:3-ra vezettünk Kiss Nikolett, Coralie Lassource és Krpez Slezak Katarina góljaival. Az első negyedóra végén Andjela Bulatovic, Jamina Roberts és Tóth Gabriella is eredményes volt, így tartottuk előnyünket (7:8).  A játékrész utolsó harmadában felváltva születtek a találatok, Gávai Szonja, Mariama Signaté és Tóth Gabriella góljaira is volt válasza a Győrnek. A szünetre Krpez Slezák Katarina értékesített büntetőjének köszönhetően 12:13-as előnnyel vonulhattunk. A második félidő elején balkezeseink, Kiss Nikolett és Krpez Slezák Katarina növelték találatainkat, majd Mariama Signaté és Szabó Laura is bevette a zöld-fehérek kapuját, mellyel 15:17-re vezettünk. A 39. percben Jamina Roberts révén háromgólos vezetésünk volt, de a Győri Audi ETO KC zsinórban öt gólt szerezve megfordította az állást (21:19). Lányaink szurkolóink nagyszerű biztatása mellett nagyot küzdve 23:23-nál egyenlítettek, de a hajrában már csak ellenfelünk volt eredményes, így a 27:23-as végeredménnyel záruló összecsapás után lányaink nyakába a szépen csillogó ezüstérem került.

ÉRD Magyar Kupa góllövőlista

Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés

Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa elődöntő | Siófok KC - ÉRD 26:27 (11:9)

Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa döntő | Győri Audi ETO KC - ÉRD 27:23 (12:13)

Támogatóink

Médiapartnereink