Érden tehet újabb lépést a bajnoki cím felé a Fradi

Május 19-én, 18 órától a bajnoki címre hajtó FTC-Rail Cargo Hungariat látja vendégül az ÉRD Arénában az ÉRD a női kézilabda NB I 18. fordulójában. A mérkőzést az erdmost.hu-n élőben közvetítjük. A helyszínen a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és 18 éven aluli hozzátartozóik szurkolhatnak.

Az ÉRD–FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

A bajnoki címre hajtó FTC-Rail Cargo Hungariat látja vendégül az ÉRD Arénában a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és 18 éven aluli hozzátartozóik előtt május 19-én, 18 órától az ÉRD.

Horváth Rolandék szinte az esélytelenek nyugalmával, felszabadultan játszhatnak a 18. fordulóból elhalasztott bajnoki pótlásán, hiszen számukra lényegesen fontosabb lesz a május 22-i, Alba Fehérvár elleni ugyancsak hazai találkozó, illetve a Szombathely és a Dunaújváros elleni hátralévő mérkőzések is.

Az Elek Gábor által irányított fővárosi zöld-fehérek ugyan jelenleg „csak” második helyen állnak a tabellán, ez azonban csalóka, hiszen szezon közben még a gólkülönbség rangsorol azonos pontszám esetén, azonban a bajnokság végeredménye szempontjából ilyen esetben az egymás ellen elért eredmény a döntő.

Márpedig Szucsánszki Zitáék a Győri Audi ETO KC-tól elszenvedett őszi, idegenbeli hatgólos vereség után május elején nem kis meglepetésre sima, kilencgólos győzelmet arattak saját közönségük előtt a Rába-partiak ellen. Ezzel együtt pedig lépéselőnybe is kerültek a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, hiszen ha hátralévő mérkőzéseiket megnyerik, akkor aranyérmet ünnepelhetnek.

Bár hétvégén, a Magyar Kupa elődöntőjében a Győr visszavágott az FTC-nek, a népligetiek ezt leszámítva legutóbbi 11 mérkőzésüket megnyerték.

Az ÉRD és az FTC eddig 26-szor találkozott egymással, ebből 23-szor a zöld-fehérek, kétszer az érdiek kerültek ki győztesen egy, barátságos mérkőzésen elért döntetlen mellett. Az ÉRD mindkét győzelmét hazai környezetben aratta, míg az FTC eddig 9-szer vette be az ÉRD Arénát.

A Fradi házi góllövőlistáját Angela Malestein vezeti 117 góllal, őt Emily Bölk követi 102 és Klujber Katrin 88 góllal, de Elek Gábor együttesében már 17-en is eredményesek voltak. A házi góllövőlista dobogója mögött még négyen álltak félszáznál több góllal, míg hatan már a húszgólos határt is átlépték.

Az ÉRD-nél ebben a mutatóban továbbra is Kiss-Walfisch Mercédesz vezet, aki 144 góljával faragott hátrányából az NB I-es góllövőlistát vezető Pál Tamarához képest. Mögötte Szabó Kitti egy találatra van idei 100. góljától, Paróczy Sára pedig 83-szor volt eddig eredményes.

Sztankovics Réka, az ÉRD beállója a klub honlapján úgy fogalmazott, szeretnék megakadályozni a Ferencváros gyors lerohanásait, emellett a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a mérkőzésből.

A hazaiak jobbátlövője, Mód Noémi azt mondta, tudják, hogy nehéz mérkőzés lesz, de remélik, hogy minél többen kilátogatnak és szurkolnak nekik.

A május 19-én, 18 órától kezdődő ÉRD–FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzést Marton Zsófia és Szabó Eszter vezeti.

Az ÉRD–FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítjük!

Női kézilabda NB I, 18. fordulóból pótolt mérkőzés
05.19., 18.00: 
ÉRD–FTC-Rail Cargo Hungaria

forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink