Díjeső a Pünkösdi Kupán

 

A Bács-Kiskun megyei Kecel, Kiskőrös, Soltvadkert, Kalocsa és Hajós települések adtak otthont a hagyományos Pünkösdi Utánpótlás Kézilabda Tornának, amelyen az ÉRD négy csapattal vett részt, kiváló eredményeket elérve.

A serdülők csoportjukban első meccsüket elveszítették 20-14-re Szent István SE ellen, de ezután három győzelem következett: Lóci DSE 25-15, Tolna KC 19-17, Balmazújvárosi LKSE 20-12. A lányok így második helyen jutottak be a döntőbe, ahol végig vezetve, magabiztos játékkal, 18-10-re visszavágtak Szent István SE-nek és elhozták az aranyérmet. Ráadásul Kiss Dorottya Zsófia különdíjat is kapott.

Az U15-ös korosztály még simább győzelmet aratott, hiszen mind a négy csoportmeccsüket imponáló különbséggel nyerték meg. A Gézengúz UKC-t 26-14-re, a Jászberényi TF DSE-t 28-17-re, a TFSE-t 26-12-re, a Füzesabonyi SC-t pedig 24-13-ra múlták felül. Senki sem lepődött meg, hogy a keceli döntőben is magabiztos, 32-22-es siker született a TFSE ellen. A korosztály legjobb kapusa Poteczin Enikő lett, Horváth Henriett pedig különdíjat hozhatott haza.

Az U14-eseknek sem volt komoly ellenfele ezen a hétvégén. A lányok egy egészen rendkívüli, 62-1-es meccsel nyitottak a Kecel KC ellen, az ekkor szerzett lendület pedig a csoportmeccsek végéig kitartott. Az MK Pelikán-Siklós KC ellen 29-12, a Nova Kézisuli ellen 32-7, az ÓKIS SE ellen 30-13, a Mohácsi TE ellen pedig 36-12 lett a végeredmény. A döntőt az ÓKSI SE ellen vívták az érdi lányok és a csoportkörhöz hasonlóan magabiztos, 27-14-es sikerrel szerezték meg az aranyérmet. A torna legjobb kapusának az érdi Pintér Polinát választották.

U13-ban is jól kezdtek az érdi lányok: 15-13-ra múlták felül a Kecskeméti Juniort, majd 18-10-re a Vecsési SE-t. A Kántor Anikó SE azonban 25-15-re jobbnak bizonyult, így az ÉRD a csoport második helyén jutott be az elődöntőbe. Ott azonban szoros, 10-8-as vereség következett a Balmazújvárosi LKSE-tól és végül a bronzéremért vívott meccset is elvesztettük a Tamási KC ellen. A negyedik hely mellett Kapu Zsófi megkapta a korosztály különdíját.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek!

Támogatóink

Médiapartnereink