Csiszár-Szekeres Klára újra a pályán

Csiszár-Szekeres Klára az előző idény végén bejelentette visszavonulását… de soha ne mondd, hogy soha! Az élet végül másképp hozta és a védőspecialista úgy döntött, hogy segít az érdi csapatnak a céljai elérésében.

A délelőtti edzés után beszélgetünk. Hogy érzed magad?

Teljesen jól érzem magam. Olyan nagyon sokat nem hagytam ki, igazából nem a fizikai dolgok miatt gondoltam azt, hogy leállok. Eddig is látogattam az edzéseket, úgyhogy nem volt nehéz dolgom. Azért át kell állítsam a fejem, mert eddig a mozgás miatt jártam le, most pedig van feladat és teljesen más szemlélettel nézem az egészet.

Miben számítanak rád most az Érdnél? Meccseken, edzéseken, vagy akár a tapasztalatod miatt mentális tanácsadóként?

Konkrétan most beálltam a felnőtt csapatba, de ahogy mondtad, így szépen sorban mindenben. Még össze kell egyeztetni a többi dologgal, ami zajlik az életemben, a munkával, iskolával, családdal, de egyelőre a naptár alapján úgy néz ki ez sikerülni fog.

A családod mit szólt hozzá?

Vegyes volt a vélemény, mert már mindenki elkönyvelte, hogy sokkal rugalmasabb tudok lenni otthon is. Ez most kicsit átalakítja az életünket, de mi úgy élünk, hogy mindenki támogatja a másikat a döntésében. Ez oda-vissza működik. Az én döntésem volt és mindenki elfogadta.

Te is gondolkodtál a visszatérésen?

Alapvetően nem lett volna erről szó, ha a Réka nem sérül meg. Azonban most csak úgy vállaltam el a játékot, hogy a család és a civil munka továbbra is előtérben marad. Ez most egy külön kihívás lesz, hiszen sok dolgot csinálok egyszerre és Érden is komoly cél van a bajnokságot illetően. Átgondoltam és van rá reális esély, hogy meg tudom valósítani, úgyhogy nem vaktában ugrottam bele az egészbe. Az élet persze ezt felül tudja bírálni, de bízom benne, hogy ez egy jó döntés.

Mégiscsak hiányoztak a mérkőzések is? :)

A meccseket azért nem hiányoltam… :) A hétvégék miatt sem és mert egy plusz mentális terhelést jelent, de amikor a Réka lesérült, akkor már sejtettem, hogy előbb-utóbb fogunk erről beszélni, úgyhogy nem egyik napról a másikra történt a megegyezés. Az egész éves tervet átnéztük, hogy miből tudom kivenni a részem és összeegyeztetni, hogy mindenkinek jó legyen. Végül belevágtam és készen állok rá.

Sok sikert kívánunk!

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink