Csáki Zsófi megérkezett az NB I-be

Csapatunk balátlövője a hétvégén a Debrecen ellen 7 gólt szerzett és teljesítményével bekerült az M4 Sport Kézilabda magazinjának szakértői által összeállított Hét Csapatába is! Vele beszélgettünk.

Nagyon meglepődtem, nem akartam elhinni. – kezdte Zsófi mikor először megtudta, hogy a hét csapatába is bekerült. - Biztos voltam benne, hogy volt aki jobban teljesített nálam, úgyhogy nagyon örültem neki, hogy a szakértők véleménye által bekerülhettem a hét csapatába, Cvijiccsel együtt. :) 
Persze ettől még a földön maradok és ugyanúgy csinálom tovább a dolgom, ahogy eddig.

Hét gólt lőttél a Debrecen ellen, ebből hatot a második félidőben. Hogy élted meg a meccset?

Élvezni akartam a játékot a Debrecen ellen. Roland is ezt kérte tőlünk. Szerintem kihoztam magamból mindent, annak érdekében, hogy jól tudjak játszatni. Főleg ekkora közönség előtt. Engem ez nagyon motivált. Egyáltalán nem riadtam meg, hogy szinte teltház volt a csarnokban. Természetesen ez nem jöhetett volna létre a csapattársak nélkül. Éreztük egymást a pályán, próbáltam minél több gólpasszt adni én is akár a Bozsinak, vagy Szekinek is a befutásoknál. És a többiek is segítettek helyzetbe kerülni, lezárni a falat. Nagyon élveztem a meccset, az volt bennem, hogy soha ne legyen vége! :)

Hogy érzed magad a csapatnál és milyen az idei bajnokság?

Nagyon hamar befogadtak és én is gyorsan be tudtam illeszkedni. Kezdjük egymást megszokni a pályán. Elég kiélezett a bajnokság. Négy db két pontos együttes is van, de nem szeretnénk az utolsó négyben lenni, hanem az erős középmezőnyt céloznánk meg. Nem a kieséssel akarunk küzdeni. Kíváncsian várom a bajnokság további részét.

Három évvel ezelőtt egy rövid időre a Budaörs színeiben már bemutatkoztál az élvonalban. Milyen érzés ismét az első osztályban játszani?

Teljesen új szájíz. Nagyon hiányzott. Nem is akarok elmenni az élvonalból. Most érzem, hogy mind testileg, mind fejben megértem az első osztályra. Régebben még nem éreztem, hogy ez az én osztályom lenne. Ezért is játszottam többet NB I/B-ben, hogy megerősödjek és mind játékban, mind pedig játékintelligenciában tanuljak. Most úgy érzem, hogy 21 éves koromra megérett erre az idő.

Hogy fog telni az előttetek álló pár hét a válogatott szünet alatt?

A csapat a héten pihenőt kapott. De én nem tudok meglenni edzés nélkül, és nem is szeretnék kiesni a ritmusból, úgyhogy minden reggel meglátogatom az edzőtermet. Próbálok azért pihenni és emellett sokat sétálni a levegőn, a családdal lenni.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Hajrá Érd!

Fotó - Horváth Balázs

Támogatóink

Médiapartnereink