A Budaörs elleni győzelemmel az első helyen végeztünk

A VII. Érdi Ipartestület Kupa utolsó mérkőzésén együttesünk 36:23-ra nyert a Budaörs Handball ellen, így három győzelemmel az első helyen végzett csapatunk a háromnapos felkészülési tornán. 

A VII. Érdi Ipartestület Kupa utolsó mérkőzése előtt Tekauer Norbert, klubunk elnöke köszöntette ifjúsági együttesünk két tagját, Király Rékát és Landi Gabriellát, akik nyáron az U17-es magyar strandkézilabda-válogatott tagjaként világbajnoki címet szereztek. A torna záró találkozóján lányaink ellenfele a szintén veretlen Budaörs Handball volt. A "döntő" mérkőzésen Tóth Gabriella szerzett vezetést együttesünk, majd Gávai Szonja és Kisfaludy Anett is a kapuba talált, de minden gólunkra volt válasza a Budaörsnek (3:3). A 7. percet követően Katarina Krpez Slezak négy, Kiss Nikolett és Tóth Gabriella pedig egy-egy ízben lőtt a hálóba, mely ellenében egy vendég találat született, így negyedóra elteltével 11:5-re vezettünk. A kapunkban Janurik Kinga több átlövés és ziccer mellett büntetőt is hárított, míg Coralie Lassource a szélről, Mariama Signaté pedig átlövésből volt eredményes (14:8). A félidő hajrájában egyenlő arányban estek a gólok, így a szünetben 17:9-et mutatott az ÉRD Aréna eredményjelzője. A félidőben kihirdetésre kerültek az idei év fotópályázatának dobogósai és különdíjasai. 

A fordulást követően Mireya González Álvarez szerezte együttesünk első két találatát, majd Tóth Gabriella bejátszását Kisfaludy Anett váltotta gólra, mellyel 20:10-re növeltük előnyünket. A 39. minutumban előbb spanyol jobbátlövőnk a szaggatottról, majd Gávai Szonja egy gyors közepkézdést követően vette be a budaörsi kaput az ÉRD Arénába kilátogató szurkolóink legnagyobb örömére. A játékrész közepén Bernát Dorina a szélről, Szabó Laura beállóból, Tóth Gabriella pedig talpról növelte találataink számát, így a mérkőzés hajrájára fordulva 27:17-re vezettünk. A következő percekben Katarina Krpez Slezak értékesített egy hétméterest, míg Janurik Kinga eszén Rácz Réka sem tudott túljárni a büntetővonalról, a találkozó utolsó találatát pedig Klivinyi Kinga szerezte a dudaszót megelőző pillanatban (36:23). Győzelmével csapatunk szerezte meg az első helyet a  VII. Érdi Ipartestület Kupán. 

Az eredményhirdetés előtt T. Mészáros András, Érd MJV Polgármestere gratulált és köszöntötte Milák Kristófot az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. versenyzőjét, aki a Budapesten megrendezésre került 17. FINA világbajnokságon 100 méteres pillangóúszásban ezüstérmet szerzett, klubunk nevében csapatkapitányunk Janurik Kinga adott át egy névre szóló mezt Kristófnak. A VII. Érdi Ipartestület Kupa gólkirálynője Katarina Krpez Slezak lett 26 találattal, és az edzők szavazatai alapján a torna legjobb játékosa is szerb jobbszélsőnk lett, míg a legjobb kapusnak Janurik Kingát választották trénerek, míg a legjobb fiatal érdi játékos Reizinger Sára lett. A tornát csapatunk nyerte a Budaörs Handball-t megelőzve, a Kecskeméti NKSE-t legyőző MTK Budapest lett a harmadik helyezett. A különdíjakat és a kupákat T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere, Szabó István, az Érdi Ipartestület elnöke, Hancsovszki János, az Érdi Ipartestület alelnöke, valamint Milák Kristóf, Érd úszó büszkesége adták át.

A résztvevő csaptoknak ezúton is köszönjük, hogy meghívásunkat elfogadták!  Az  Érdi Ipartestületnek és az LV Sport Kft.-nek  köszönjük a torna megrendezéséhez nyújtott támogatást, és köszönjük  szurkolóinknak, hogy minden mérkőzésen jelenlétükkel és szurkolásukkal jó hangulattal töltik meg az ÉRD Arénát! Hajrááááá ÉRD!

 

Felkészülési mérkőzés
Időpont: 
2017. augusztus 11. 19:45

36

(17)

Kiállítás: 12 perc

7 méteres 3/3

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
4
3
1
2
2
2
1
3
Katarina Krpež-Šlezák 8 (3)
4
6
Budaörs Handball
1
1
1
1
2
1
3
2
2
2
1
4
2 (2)

23

(9)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 5/2

Vezetőedző
MIHÁLY Attila

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Bujdosó Máté, Horváth Viktor

Támogatóink

Médiapartnereink