Bódi Bernadett: „Megpróbálok a rutinommal segíteni a csapatnak!”

A héten beszámoltunk róla, hogy klasszis jobbszélsőt igazolt klubunk. Bódi Bernadett hosszú szünet után folytatja élvonalbeli együttesnél.  Az érkezése utáni első benyomásairól kérdeztük.
 


Mennyire volt nehéz meghozni a döntést a folytatás mellett?

- Hiányzott a kézilabda, de sokat gondolkodtam a visszatérésen. Úgy éreztem, hogy ezt az évet még biztosan végig tudom csinálni. Kell egy-két hónap, hogy visszarázódjak, mert azért 7-8 hónapja nem játszottam mérkőzést, illetve a kézilabda ezalatt az idő alatt kimaradt életemből. Biatorbágyon élünk,így örülök neki, hogy ilyen közeli csapathoz sikerült szerződnöm és megpróbálok a rutinommal segíteni a bentmaradásban.

Az utóbbi időben nem a kézilabda szerepelt nálad az első helyen. Mennyire követted a bajnokságot és a csapatokat?

- Miután eljöttem Győrből, akkor Budaörsre szerződtem, amely akkor egy NB I/B-s csapat volt. Ott is valamennyire követtem az első osztályt. Inkább a Győr játéka miatt, ahol összesen 13 évet töltöttem. De nem mondhatom, hogy a kézilabda volt a fő prioritás az utóbbi időben, a magánéletemre koncentráltam leginkább.

A csapattársak között jó pár játékost nem ismerek, hiszen sok fiatal kézilabdázik itt Érden, így utána kellett néznem kikkel fogok együtt játszani. Az ellenfelek közül sokakat ismerek, a játékos mozgásokat is követtem az átigazolási időszakban. Azt tudtam, hogy az Érd legutóbb megverte a Fehérvárt. Úgy gondolom jelenleg jobb csapat is, mint a Fehérvár, és örülök, hogy már szerzett két pontot. De még nagyon hosszú a szezon.

Mik az első tapasztalatok az edzéseken?

- Először a visszatérésre szeretnék koncentrálni, hogy ne sérüljek meg, ne legyen olyan fájdalmam, ami kivesz a munkából. Nem vagyok már fiatal, jó pár hónapot kihagytam. A mozgásomra figyelek, elég nehéz a visszatérés. Nem panaszkodom, jól érzem magam. Jó a társaság, aranyosak a lányok és nagyon jó szellemben zajlanak az edzések. A szorgalommal, az akarattal semmi probléma nincsen, és én is azon leszek, hogy segítsek a csapatnak.

Mikor láthatunk a pályán legközelebb?

- Egyelőre nem tudom megmondani. A vezetőedző döntése, hogy mikor és mennyi időt ad nekem. Az biztos, hogy ha a következő mérkőzésen az MTK ellen játszani fogok, akkor a jelenlegi legjobb tudásomhoz mérten kihozom magamból a maximumot. De nincsenek csodák, a profi sportban edzeni kell. Nem őrült módon, de az állóképességemet vissza kell szerezni. Kézilabdázni nem felejtettem el, de annak is vissza kell jönnie. Akármennyire is megy a labdázás és a lövés, a vállnak nagyon megterhelő mindez. Reálisan nézve januárban, mikor a téli szünet után folytatódik a bajnokság, addigra érzem, hogy százszázalékos állapotba tudok kerülni.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink