Biztosan marad az NB I-ben az ÉRD

Elérte a szezon előtt kitűzött célt és a 15. fordulóból pótolt balatonboglári 28–26-os vereség ellenére marad a 2021/22-es szezonban is a női kézilabda NB I-ben az ÉRD, miután a játéknap másik mérkőzésén a Kisvárda döntetlent játszott a Szombathellyel, így az ÉRD előnye behozhatatlanná vált.

Abban a tudatban utazott a Boglári Akadémia-SZISE-hez a 15. fordulóból elhalasztott bajnoki pótlásán az ÉRD, hogy győzelemmel biztosan megőrzi élvonalbeli tagságát, vagy ha ez nem jön össze, akkor az is „elég” a matematikai bentmaradáshoz, ha a játéknap másik mérkőzésén a Szombathely nem nyer Kisvárdán.

Horváth Rolandék ugyan egy küzdős, szinte végig szoros mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedtek a Balaton partján, de miután a Kisvárda hazai környezetben 24–24-es döntetlent játszott a Szombathellyel, a Vas megyeiek már nem tudják behozni az ÉRD-et, amely azt jelenti, hogy

Györkös Rebekáék a következő idényben is az NB I-ben maradnak.

Az ÉRD jelenleg 21 mérkőzés után 6 győzelemmel, 2 döntetlennel és 13 vereséggel, 14 pontot gyűjtve áll a tabella 10. helyén. Előnye 7 pont a már csak 3 mérkőzést játszó, 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 19 vereséggel, 7 ponttal 13., kieső helyen álló Vas megyeiekhez képest, akik már nem tudják behozni az ÉRD-et, így Horváth Rolandék sem eshetnek ki és elérték szezon előtt kitűzött céljukat.

Igaz, az ÉRD-et – teljesítményének köszönhetően – nemigen veszélyeztette a kiesés szele. Szabó Kittiék ugyanis a szezon során legyőzték a Boglári Akadémia-SZISE-t, a Dunaújvárost, a Kisvárdát, az Alba Fehérvárt, a Szombathelyt és a Békéscsabát is, döntetlent játszottak az MTK vendégeként és otthon a Kisvárdával.

Sőt, az érdieknek merészebb céljaik is lehetnek a bajnoki hajrában, hiszen a Dunaújváros csak több győzelmének, jobb gólkülönbségének és több lejátszott mérkőzésének köszönhetően előzi meg Paróczy Sáráékat, míg a Kisvárda 2 mérkőzéssel többet játszva is csak 2 ponttal gyűjtött többet az ÉRD-nél.

A hátralévő mérkőzéseken pedig még arra is megvan az esély, hogy a középmezőny elején végezzenek Mód Noémiék, hiszen az FTC elleni hazai mérkőzés kivételével a békéscsabai és dunaújvárosi idegenbeli és Fehérvár, illetve Szombathely elleni hazai bajnokikon is minden esélyük megvan a pont(ok) szerzésére.

Az ÉRD hátralévő mérkőzései:
05.16., 18.00:
 EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–ÉRD
05.19., 18.00: ÉRD–FTC-Rail Cargo Hungaria
05.22., 16.00: ÉRD–Alba Fehérvár KC
05.26., 16.00: ÉRD–Hungast Szombathelyi KKA
05.30., 16.00: Dunaújvárosi KKA–ÉRD

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink