Szakály Flórával beszélgettünk a hétvégi meccs előtt

A hétvégén az NB I/B harmadik fordulójában Pécsre látogat felnőtt együttesünk. Beharangozónkban megismerkedhetünk Szakály Flórával, aki nemrég csatlakozott a kerethez és kislánya születése után Érden tért vissza a kézilabda pályára.

Szakály Flóra több mint 150 felnőtt NB I-es meccsel a háta mögött érkezett meg csapatunkhoz. 

Apukám sportolt, így a szüleim mindenképp szerették volna, hogy valamit mi is sportoljunk. Hárman vagyunk testvérek. Elmentünk a Fradiba és több sportágat kipróbáltunk, végül a kézilabda volt, amelyik a legjobban megfogott. Nagyjából 10 évig játszottam a Fradiban. Ezután Vácra kerültem, itt debütáltam először az NB I-ben, majd Mosonmagyaróváron játszottam. Egy kisvárdai kitérő után visszatértem Mosonmagyaróvárra, majd megszületett a kislányom.

Flóra három év szünet után, óvatos felkészüléssel, de így is rövid idő alatt visszanyerte régi erejét.

Egyik napról a másikra jött a gondolat, hogy szeretnék visszatérni a kézilabdához. Jelenleg Pesten élünk, így örültem, hogy megtaláltuk egymást Jucóval, aki pont jobbszélsőt keresett. Az elején fokozatosan kezdtük a terhelést. De nagyon meglepő volt, mert ahogy visszaálltam úgy éreztem, mintha egy napot sem hagytam volna ki. Olyan volt, mint ahogy mondani szokták, hogy a biciklizést sem lehet elfelejteni. Még az erőnlét is hamar visszajött. Magamtól persze eljártam futni előtte, de az mégse volt olyan. Úgy érzem hamar sikerült visszaszereznem, nem mondom, hogy máris a 100%-os formámat, de már közelítem.

Szombaton az NB I/B harmadik fordulójában Pécsre látogatnak Simics Judit tanítványai. Ellenfelünk az előző szezonban a 11. helyen végzett a bajnokságban. Papp László együttese győzelemmel rajtolt az idén, majd a Fradi U19-es csapata ellen elszenvedte első vereségét is. Nyáron az Orosházán rendezett felkészülési tornán összemérte erejét a két gárda, amiből az érdi lányok kerültek ki győztesen, kerek 10 góllal megnyerve a mérkőzést.

Magunkra kell koncentrálnunk a hétvégén. Minél jobban szeretnénk megvalósítani azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk, illetve amiket begyakoroltunk, azt a pályán is szeretnénk kivitelezni, lehetőleg minél kevesebb gólt kapva. 

 

NB I/B, 3. forduló

PTE PEAC-SIPO – ÉRD
Pécs, Egyetemi sportcsarnok

2023. szeptember 16. (szombat) 16:00

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink