Megkezdték a közös munkát

Az eredeti tervek szerint július elsején kezdődtek volna meg a közös edzések Érden, ám a Váci NKSE-nél regisztrált tíz koronavírus-fertőzött után az ÉRD női kézilabda csapatánál is mindenkit teszteltek, s csak ezután kezdhették meg a felkészülést Horváth Rolandék.

Mint ismert, a Váci NKSE-nél tíz játékos is koronavírus-fertőzött, emiatt számos csapatnál szigorú intézkedéseket vezettek be. Az ÉRD is eredetileg július 1-jén kezdett volna, ám akkor mindenkit vírusvizsgálatnak vetettek alá, s az eredményig szigorú karantén várt a stábtagokra.

Mivel minden teszt negatív eredménnyel zárult, így hétfőn már tényleg belecsaphattak a munkába a lányok.

„Ez még kicsit átmozgató jellegű, hiszen sokan nem is kézilabdáztak a vírus okozta helyzet miatt, de már kézilabdacentrikus edzések lesznek, míg délelőttönként inkább az erőnléten lesz a hangsúly” – fogalmazott az első edzésnap második edzése előtt Horváth Roland, az ÉRD vezetőedzője.

„Szépen, szisztematikusan belerázódnak a lányok. Úgy gondolom, a felkészülés második részében már jóval komolyabb munkát kell végezni, hogy a magyar bajnokság rajtjára készen álljunk”

– fűzte hozzá.

A vezetőedző arról is beszélt, hogy a csapat összekovácsolódása miatt számos edzőmérkőzést vív az ÉRD. Sőt, már jövő hét szerdán, az Alba Fehérvár KC ellen sor kerül az elsőre (egyelőre nem tudni, nyilvános lesz-e a mérkőzés – a szerk.), ahol a fő cél az lesz, hogy a játékosok felvegyék azokat az impulzusokat, melyek a verseny hevében jönnek elő.

„Sok meccset kell játszanunk ahhoz, hogy össze tudjunk rázódni, lesznek csapatépítők és olyan dolgok, amivel a lányokat még jobban össze tudjuk hozni. A legfontosabb szakmai rész, hogy egységet tudjunk alkotni” – jegyezte meg Horváth Roland.

Az NB I-es felnőtt együttesben több utánpótlásjátékost is kipróbál az új vezetőedző, aki elmondta, közülük néhányan a több játéklehetőség reményében kölcsön lesznek adva, vagy kettős játékengedéllyel szerepelhetnek más együttesben is. Annyi viszont bizonyos, hogy a közeljövőben még két-három érkezője biztosan lesz az ÉRD-nek, amely hivatalos honlapján jelenti majd be új igazolásait.

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink