Kulcsfontosságú meccset vív Dániában az ÉRD

Február elsején, 15 órától az EHF-Kupa C-csoportját vezető dán Odense Handbold vendégeként lép pályára az ÉRD női kézilabda csapata a csoportkör utolsó előtti fordulójában.

Hetek óta kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújt minden sorozatban az ÉRD, amely ugyan hét közben vereséget szenvedett Vácon a Magyar Kupa negyedik fordulójában, ám Szabó Edina jól láthatóan forgatta csapatát, hogy mindenki megkapja a megfelelő pihenőidőt a dániai vendégjáték előtt.

Az viszont rosszabb hír az érdiek számára, hogy a Lublin elleni találkozó hajrájában megsérülő Janurik Kinga mellett Vácon brazil jobbszélsőjére, Alexandra Nascimentora sem számíthatott az ÉRD vezetőedzője.

Ezúttal viszont mindenki minden energiájára szükség lesz Dániában, hiszen az Odense a csoportkör nyitókörében elért érdi győzelem után hazai pályán a Lublint és a Besztercét is legyőzte, ám a romániai visszavágón kétgólos vereséget szenvedett, ezzel hat pontot szerezve áll a kvartett élén – egy ponttal megelőzve a Besztercét és kettővel az ÉRD-et. Azonban a dánok győzelmük esetén biztosítják továbbjutásukat a C-jelű négyesből.

Igaz, az Odense is kellően leterhelt időszakot él meg, hiszen az ÉRD-hez hasonlóan hazája bajnokságában is rendre pályára lép, s az elmúlt időszakban többször botlott is: az Érden elért győzelem után otthon kapott ki a Viborgtól, majd a Lublin, a Randers és a Beszterce legyőzése után hazai pályán szenvedett fájó vereséget a tabella tizedik helyén álló Ajax Kobenhavntól.

A Besztercén elszenvedett újabb vereség után hét közben is nehéz meccse volt Nycke Grootéknak, ám hat góllal győztek a Herning-Ikast vendégeként.

Az ÉRD győzelme esetén nagy lépést tenne a csoportból való továbbjutás felé, hiszen hat pontjával egyrészt beérné a dánokat, másrészt – akár – a Lublint fogadó Besztercét is megelőzheti, ha a sereghajtó lengyelek ponto(ka)t szereznek Romániában. Ez esetben pedig a jövő heti ÉRD–Beszterce meccs is dönthet a továbbjutásról, szóval izgalmakban nem lesz hiány sem ezen a hétvégén, sem a zárófordulóban.

A február elsején 15 órakor kezdődő Odense Handbold–ÉRD mérkőzést a horvát játékvezetői kettős, Davor Loncar és Zoran Loncar vezeti.

Női kézilabda, EHF-Kupa, C-csoport, 5. (utolsó előtti) forduló
02.01., 15.00: 
Odense Handbold–ÉRD

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

EGY CSAPAT EGY SZÍV!
Hajrá ÉRD!

Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

 

Támogatóink

Médiapartnereink