Két korosztállyal vettünk részt a XXIII. Ferenczy-Budapest Kupán

U13 II. és U9-es csapataink vettek részt a december 15-17. között megrendezett XXIII. Ferenczy-Budapest Kupán. U13-as korosztályban egy, míg az U9-es korosztályban két csapattal vágtak neki az érdi lányok a kupa küzdelmeinek.

Az U13-as korosztályban négy csoportban versenyeztek egymással a csapatok. Az érdi lányok az "A" csoportban a Budaörsi KSE II., a Farkasvár DSE, a Gézengúz UKC és a DebreceniSC SI I. együtteseivel mérkőztek meg. A csoportból három győzelemmel és egy vereséggel csoportmásodikként jutott tovább együttesünk. A helyosztókon előbb a "B" csoportból érkező XVI. KMSE-t győzték le fiataljaink, majd az utolsó találkozón a kupa V. helyéért játszott csapatunk. A "D" csoportból továbbjutó Budaörsi KSE I. együttesét legyőzve végül húsz csapat közül az 5. helyet szerezték meg lányaink a tornán. Gratulálunk!

Eredmények:

Budaörsi KSE II. - ÉRD 17:20

ÉRD - Gézengúz UKC 19:5

Debreceni SC SI I. - ÉRD 21:10

ÉRD - Farkasvár DSE 13:12

ÉRD - XVI. KMSE 24:10

ÉRD - Budaörsi KSE I. 18:12

Edzői szemmel: "Nagyon hasznos tornán vagyunk túl, sok új tapasztalattal gazdagodott a csapat. A legfontosabb talán az, hogy elhiggyék a lányok, hogy képesek rá, mert akkor valóban azok. Jó példák erre a Debreceni SC SI I. és a Budaörsi KSE I. elleni mérkőzések. A debreceniek ellen kishitűen vágtunk bele az első játékrészbe, de a második félidőre a lányok megrázták magukat, az eredményen változtatni már nem tudtunk, de a játék képe teljesen más lett. A Budaörsi KSE I. ellen pedig fegyelmezetten játszottak, és nagyon akarták azt a győzelmet. Végre láttam átlövésgólt is, illetve a csapat nagyon szépen, tudatosan játszotta végig a támadásait. Örülök neki, hogy olyan csapatokkal is össze tudtuk mérni a tudásunkat, akik idősebbek nálunk, és az U13-as bajnokság első osztályában szerepelnek. Összességében azt gondolom, hogy ez a torna újabb előrelépést jelentett számunkra. Szép zárása volt ez az őszi szezonnak és a 2017-es évnek. Remélem, hogy ezt a lendületet tovább tudjuk vinni tavaszra is, ahol az U13-as bajnokság másodosztályának felsőházában folytatjuk. Még egyszer gratulálok a csapatnak!" - Maurer Szandra

 

Az U9-es korosztályban két csoportban küzdöttek a továbbjutásért a csapatok. Az "A" csoportban  ÉRD I-es lányaink, az ASI DSE, a Pilisvörösvári TKSK, a Szigetszentmiklós NKSE és a Kézilabda Szeged SE csapataival játszottak. A "B" csoportban ÉRD II-es csapatunk a XVI. KMSE, a Kispest NKK és a Szeged KKSE együtteseivel mérkőztek meg. Az ÉRD I fiataljaink végül öt vereséggel a 9., míg az ÉRD II-es lányaink négy vereséggel a kupa 8. helyén végeztek. 

 

Eredmények:

Szigetszentmiklós NKSE - ÉRD I. 17:3

XVI. KMSE - ÉRD II. 16:1

ÉRD I. - Pilisvörösvári TKSK 9:22

ÉRD I. - Kézilabda Szeged SE 3:17

Szeged KKSE - ÉRD II. 15:4

ÉRD II. - Kispest NKK 4:18

ASI DSE - ÉRD I. 23:6

XVI. KMSE - ÉRD I. 18:6

Szigetszentmiklós NKSE - ÉRD II. 15:10

Edzői szemmel: "Mindkét csapatba jöttek új játékosok, így a beilleszkedés és a játéklehetőség volt az elsődleges szempont. Négy hónap közös munka után jobb szereplést vártunk el magunktól, de sokat léptünk előre az egyéni teljesítményekben. Nem utolsó szempont, hogy csapat szinten is javulunk. Ezen a kupán a játékvezetői intelmekkel és a szabályokkal már tisztában voltak a gyerekek, és tudták mikor mit kell csinálniuk. Küzdeni tudásban is nagyot léptünk előre, és ha az előbb említett dolgokat jól fogjuk alkalmazni a pályán, akkor többször fogunk  meccsek végén körtáncolva, mosolygós arccal lejönni a pályáról." - Farkas Roland

Hajrá ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink