Imre Szofi: „Összeszorítottuk a fogunkat és megfogtuk egymás kezét.”

Az előző hétvégén a szkopjei U20-as kézilabda világbajnokságon ezüstérmet szerzett a magyar női válogatott. A csapat tagja volt kapusunk, Imre Szofi is, akivel élményeiről beszélgettünk.

(Imre Szofi 9-es mezszámban)

Lassan egy héttel a junior-világbajnokság döntője után, hogy értékeled a megszerzett ezüstérmet?

Már kezd megszépülni ez az eredmény. Természetesen akkor nem örültünk annyira az ezüstéremnek, hiszen utolsó utánpótlás világversenyünk volt és szerettünk volna szépen búcsúzni, de összességében jó eredményt értünk el.

Ha a teljes vb-re tekintünk, hogy értékeled ezt a tornát?

Hatalmasat küzdöttünk. Voltak nehéz meccseink, de mindig összeszorítottuk a fogunkat, megfogtuk egymás kezét és így sok mérkőzést tudtunk megnyerni. A végén nem sikerült az utolsót, de úgy érzem, hogy mindent megtett a csapat és büszke vagyok rá.

Számodra vagy a csapat számára melyik volt a legemlékezetesebb meccs?

Két ilyen meccset tudok mondani. Izland ellen az elődöntőbe jutásért hosszabbításban tudtunk nyerni. Hollandia ellen pedig -4-ről tudtuk megfordítani a mérkőzést. Ehhez mind a két meccsen hatalmas akaraterő kellett, de egy csapatként ezt meg tudtuk csinálni.

Neked személy szerint melyik pillanat marad felejthetetlen a vb-n?

Számomra az Izland elleni hosszabbítás sikerült a legjobban, ez marad a legemlékezetesebb. De a holland elődöntő is. Ott sajnos nem voltam sokat a pályán, de hatalmasat szurkoltam és az valami csoda volt, amit ott műveltünk.

Hogy telik a mostani időszak, mi vár rád az elkövetkezendőkben?

A héten még pihenek, de jövő héttől a kiadott munkát el fogom kezdeni. Vár rám egy kis nyaralás is, megyünk majd Olaszországba, így a családdal fogom tölteni a pihenőidőszakot.

Pár hét még van a közös felkészülésig, de mennyire várod újra a kézilabdát Érden?

Kíváncsi vagyok az új csapatra. Páran elmentek és jöttek is újak. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz jövőre az együttesünk, hogyan tudunk összekovácsolódni. Várom a munkát. Nagyon szerettem Érden dolgozni, ezért is hosszabbítottam egy évet.

És mit gondolsz a válogatottbeli tapasztalataidból mi az amit át tudsz majd menteni, akár amiben javulni tudtál az elmúlt időszakban?

Szerintem egy fokkal magabiztosabb lettem. Próbálom majd a küzdőszellememet tovább vinni a csapatba. Ezt érzem most a válogatottból és a csapatszellemet szeretném erősíteni.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Hajrá Érd!

Fotó: IHF

Támogatóink

Médiapartnereink