Elhalasztják a tokiói nyári olimpiát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2020. március 24-i közleménye értelmében a NOB és a 2020-as tokiói olimpia Szervező Bizottsága egyetértett abban, hogy a koronavírus-járvány miatt az ötkarikás játékokat az eredeti, 2020. július 24.-augusztus 9. közötti dátum helyett más időpontban, legkésőbb 2021 nyarán rendezik meg.

Az eredetileg 2020. március 20-22. között Győrött sorra kerülő, ám a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) által elhalasztott női olimpiai selejtezők az IHF közlése szerint az eredetileg kijelölt rendezőkkel kerülnek sorra, új időpontban. Ennek értelmében a magyar csapat Győrött léphet pályára.

- Az olimpia az emberiség egyik legszebb ünnepe, minden sportszerető számára szomorú a hír, hogy későbbre halasztják az ötkarikás játékokat, ám a jelenlegi helyzetben, amikor a járvány jóval túlmutat a sporton, és az emberéletek védelme a legfontosabb, úgy gondolom, más döntést nem lehetett hozni, ráadásul így megvan rá az esély, hogy teljes olimpia kerüljön sorra - emelte ki Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. - A halasztás az olimpiai selejtező időpontját is tovább módosítja, az viszont biztos, hogy az MKSZ bármikor kész a kvalifikációs torna rendezésére, mindezt jelezzük a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek is. Ha ezen túl tekintünk, akkor is rengeteg kérdést nyit meg a tokiói játékok elhalasztása, hiszen valamennyi olimpiai sportág 2020/2021-es versenynaptárát befolyásolhatja, módosíthatja.

Forrás:mksz.hu

Támogatóink

Médiapartnereink