Bemutatkoztunk Dél-Koreának

NB I-es női kézilabdacsapatunk meghívást kapott a dél-koreai Busan Bisco női kézilabdacsapata és a Dél-Koreai Kézilabda Szövetség közös rendezésű nemzetközi tornájára, melynek apropóján a Koreai Kulturális Központban tartottunk bemutatkozó találkozót.

Klubunk örömmel fogadta el a megtisztelő meghívást a tornára, ahol együttesünk mellett Japán, Kína és Dél-korea női bajnokcsapatai, és az USA női kézlabda-válogatottja vesz részt. A torna 2017. 08. 17-24. között kerül megrendezésre Busan városában. A tornán való részvétel célja hosszú távú kapcsolat kialakítása a Busan Bisco csapatával és Dél-Koreával. Mindkét fél szándéka "sport hidat" építeni a két ország között, mely nemzetközi szinten népszerűsítené a női kézilabda sportágat és az országok kulturális értékeit.

A hagyományos dél-koreai dobtánc után elsőként Kim Jae Hwan, a magyarországi Koreai Kulturális Központ Igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Az igazgató úr elmondta, hogy a sport terén is nagyon jó a baráti együttműködés a két ország között, és a dél-koreai és a magyar kézilabda-válogatott többször találkozott világversenyeken, és nagy riválisai egymásnak. A 2009-es női kézilabda világbajnokságra készült Dél-Koreában egy kisfilm, melyben Magyarország is szerepelt, és így tízmillió koreai néző már akkor megismerte Magyarországot. Az idei év is összeköti a két országot, hiszen idén júliusban Budapest ad otthont a 17. FINA vizes világbajnokságnak, míg két év múlva a dél-koreai Gwangju városa rendezi meg az eseményt. Kim Jae Hwan úr véleménye szerint hazánk nagyon erős a sport terén, a népesség arányában kifejezetten szembetűnő , hogy Magyarország világszinten is kiemelkedő ezen a területen. Dél-Korea is hasonlóan erős a sportban, de sok mindent tudnak tanulni tőlünk. A Koreai Kulturális Központ igazgatója szerint a sport egy nagyon jó eszköz arra, hogy  két ország között a baráti kapcsolat elmélyüljön, és tovább fejlődjön. 

T. Mészáros András, Érd MJV polgármestere egy együttesünk által aláírt mezt ajándékozott Kim Jae Hwan Úrnak.

Ezt követően a Polgármester Úr bemutatta Érd városát, illetve fejlődését, a Modern Városok Program fő elemeit.

Végezetül Tekauer Norbert, klubunk elnöke mutatta be csapatunk 40 éves történetét egészen a kezdetektől, a nemzetközi kupaszerepléseken át a zsinórban ötödször megszerzett bronzéremig. 

 

Támogatóink

Médiapartnereink