Az ezüstérem is nagyon szépen csillog!

A magyar női junior válogatott ezüstérmet szerzett a Celjében rendezett U20-as világbajnokságon. Csáki Lilla és Kiss Dorottya Zsófia az Érd játékosaként kapott meghívót a keretbe és remekül helyt állt a tornán.

Egy nappal a Norvégia ellen, szoros csatában elveszített finálé után (31-29), már jobb kedvűen nyilatkoztak a lányok:

Csáki Lilla: A döntő után még nem az volt bennünk, hogy mennyire örülünk a második helynek, hanem, hogy elvesztettük a meccset és nem erre készültünk, nem ez volt a célunk. De azóta már ülepedett annyit, és tisztáztuk mi is magunkban, hogy az ezüstérem is nagyon szép.

Kiss Dorottya Zsófia: Világbajnokságon, ha érmes helyezést ér el egy csapat, az már egy hatalmas dolog. A célunk az volt, hogy megnyerjük a vb-t, de ha eltelik egy kis idő, akkor ezt a második helyet is gyönyörűnek fogjuk látni. Én már most is annak látom, az ezüstérem is nagyon szépen csillog.

A csoportkörben, majd utána középdöntőben is veretlen maradt a válogatott. Sorban Egyiptom, az Egyesült Államok, Lengyelország, Svájc és Horvátország ellen is sikerült nyerni, majd következett az egyenes kieséses szakasz, ahol a dán-svéd duó keményebb falatnak bizonyult, de azon is átverekedték magukat a lányok.

Cs. L.: Nagyon nagy élmény volt a világbajnokság. Soha nem voltam még világversenyen, fantasztikus az egész atmoszféra. Sokat tanultam, mind támadásban, védekezésben, taktikában, és lövéstechnikában is. Edzettünk a meccsek között is, úgyhogy úgy érzem sok mindenben tudtam fejlődni.
Nagyon felemelő érzés a válogatottban játszani. Leírhatatlan amikor szól a himnusz és az országot képviseled. Nagyon sok szurkolónk volt, amit ezúton is köszönünk! Sokan támogattak bennünket és remek hangulatot varázsoltak, fantasztikus érzés volt.

K. D. Zs.: A torna óriási élmény volt, új játékosokkal ismerkedhettünk meg a Lillával. Teljesen más közösségbe kerültünk és boldog vagyok, hogy ezt megélhettük. Igyekeztem élni a lehetőséggel és kihasználni minden pillanatát. Teljesen más játékstílusú, kultúrájú csapatokkal találkozhattunk és úgy érzem, mind védekezésben, mind támadásban tudtam hozzátenni a korábbi formámhoz. Bízom benne, hogy azokat az információkat, amelyeket kint a vb-n tanultam hasznosítani tudom majd a jövőben.

Lilla és Zsófi is több góllal segítette a csapatot a hosszú menetelésben. A Norvégia elleni döntőben végül nem kerültek be a meccskeretbe lányaink, de így is mindent megtettek a csapat sikeréért.

K.D.Zs.: Együtt dobogott a szívünk a csapattal. Hiába voltunk a döntőben a lelátón, ugyanúgy drukkoltunk a lányoknak és ugyanúgy nyerni akartunk. Mindent megtettünk, amit szurkolóként megtudtunk.

Cs. L.: Helyre kellett magamban is raknom, hogy nem játszhattam minden meccsen, de így is a csapathoz tartoztam és szerettem volna, hogy a legsikeresebbek legyünk. Nem a pályán tettem a dolgom, hanem a pálya szélén szurkoltam.

Gratulálunk a lányoknak a szép eredményhez!

Az Érd július elején egyéni programmal elkezdte a felkészülést a 2022/23-as idényre, amihez Lilla és Zsófi is csatlakozik a héten. A közös edzések július 18-án kezdődnek.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink