Amatőr gyerek kézilabda évzáró

Amatőr gyerek kézilabdázóink szezonzáró edzésén felnőtt csapatunk is részt vett, közösen búcsúztatták az első évet egy szenzációs hangulatú tréninggel a Batthyány Sportcsarnokban.

Az amatőr szakágunk gyerek korosztállyal bővült 2017 novemberében. A fiatal sportolni vágyók Schóber János szárnyai alatt ismerkednek a kézilabdával. Játékos edzések keretein belül heti egy alkalommal zajlanak az edzések. Egyre nagyobb érdeklődés övezi a foglalkozásokat, így év végére már 35 - 40 fős létszámmal dolgozik Schóber János.

A szezon utolsó edzésén nagy meglepetésben volt része a kicsiknek, hiszen klubunk felnőtt csapatának tagjai  és a klub vezetői látogatták meg a szezonzáró edzést.

Megható pillanattal kezdődött az edzés, hiszen Vincze Vikit, az amatőr alakulat legújabb tagját kedvenc játékosa, Kiss Nikolett lepte meg saját, a felnőtt csapat által dedikált mezével.

A kiváló hangulatú edzésből lányaink is kivették a részüket. Az edzés utolsó részeként mini bajnokságon mérték össze tudásukat a gyerekek, ahol NB I-es lányaink voltak a csapatok kapitányai. Zárásként kicsik és nagyok közösen pótolták az edzésen elégetett energiát egy finom uzsonna keretein belül, amelyet a gyerekek szülei készítettek.

Tekauer Norbert, klubunk elnöke az amatőr kézilabda fontosságáról: "Ahhoz, hogy egy klub épülni tudjon minden elemében fontos a fejlődés. Az érdi kézilabda mindenkié, és azt szeretnénk, hogy a klubban mindenki megtalálja magának a saját szintjének, és szabadidejének megfelelő sportolási lehetőséget, legyen szó versenyzőkről, vagy akár hobbi szinten mozogni vágyó emberekről, gyerekekről. Ennek a szezonnak a nagy előrelépése a klub fejlődésének szempontjából az amatőr vonal elindítása, megerősítése, amely a 2017 szeptemberében megrendezett nyitó amatőr versenynappal indult el, és elmondhatjuk, hogy sikeres szezont zárhatunk ebben a szegmensben is.  A minden kedden este zajló amatőr felnőtt edzésen is rendszeresen 40-50 kézilabdázni szerető felnőtt vesz részt. A gyerek amatőr kézilabda elindítása volt a következő lépés, melyben Schóber János tanár úr segítsége és a sportág iránti elhivatottsága garantálta a biztos sikert. Jó volt nézni az edzésen a gyerekek mozgásban, az együttlétben való  örömét, a közösség összetartását,  amelybe beletartozik az egymás elfogadása is. Azt hiszem ezek a fontos dolgok az életben, ezért érdemes dolgozni."

Schóber János így foglalta össze az első gyerek amatőr szezont: "35 gyerek jár rendszeresen edzésre, ők nagyon sokat fejlődtek. Az egyszerű feladatoktól haladunk a nehezebb gyakorlatok felé, de az elsődleges szempont, hogy a gyerekek szeressék a kézilabdát. A legfontosabb, hogy hétről hétre mosoly van a gyerekek arcán. Ez mindennél többet ér."

A jól megérdemelt nyári pihenő után a következő szezonban újult erővel folytatódnak az edzések.

Támogatóink

Médiapartnereink