A Debrecen fiataljai érkeznek az első hazai meccsünkre

Hazai pályán is bemutatkozik felnőtt csapatunk az NB I/B-ben. Vasárnap 16 órától a Debrecen U19-es együttesét fogadjuk az Érd Arénában. A találkozó előtt Dávid-Azari Fruzsinával beszélgettünk.

Az érdi lányok a Tempo KSE vendégeként 32-29-es sikerrel kezdték a 2023-2024-es idényt. Bár a győzelem meglett, a játékban még van mit javítani, de még csak a bajnokság elején járunk, így ez természetes. Dávid-Azari Fruzsina és a csapat is egyetértett ebben.

„Jucó is nyilatkozta, és mi is úgy éreztük, hogy a jó kezdés megvolt, aztán közé is tettünk hetet-nyolcat a mérkőzés folyamán, de a vége nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Elég kiélezett volt az utolsó 10 perc. Emiatt kicsit szomorúak voltunk, de azt gondolom és ezt el is mondtam a lányoknak, hogy ez az első meccs volt. Én soha nem játszottam NB I/B-t és a többieknek is új volt a közeg. Ezt még ki kell tapasztalni. Nem lesz könnyű a bajnokság, de ha a feljutás a célunk és ezt meg is akarjuk valósítani, akkor ennél tényleg több kell!”- nyilatkozta honlapunknak Dávid-Azari Fruzsina.

Vasárnap már hazai pályán is megmutatja magát együttesünk a DVSC U19-es gárdája ellen, amely tavaly a 7. helyen végzett a bajnokságban. Új edzővel, Győrvári Viktorral kezdte meg a felkészülést a szinte teljesen megújuló hajdúsági csapat. Az új versenykiírás szerint – két darab, 2004-ben született túlkoroson kívül – 2005. január 1. után született játékosok alkothatják az akadémiai együttesek keretét a másodosztályban, továbbá sok új játékos is érkezett Debrecenbe. Az egyik közülük Szalai Petra, aki épp az érdi utánpótlásból került el kölcsönszerződéssel.

A vendégek remekeltek az edzőmérkőzéseken, hiszen öt győzelem mellett, mindössze az Eszterházy SC-től kaptak ki. Az első fordulóban azonban nem jött ki a lépés a DVSC-nek. A Ferencváros hasonló korú fiataljai ellen 8 gólos hátrányba kerültek az első félidőben. A második játékrészre azonban mintha kicserélték volna a csapatot és szoros végjáték után mindössze egy góllal, 23-22-re maradtak alul, így mindenképp végig koncentrálnia kell majd Simics Judit tanítványainak is az Érd Arénában.

A Debrecen nagyon fiatal csapat. Ebből kifolyólag nagyon lelkesek, sokat futnak és nincs veszíteni valójuk. Így teljesen más játszani. Az esélyesség terhe most rajtunk van, de ezt el kell tudni viselni, ha komolyabb céljaink vannak és nem szabad félvállról vennünk senkit.” – zárta szavait jobbszélsőnk.

Szurkoljunk minél többen csapatunk első hazai mérkőzésén az Érd Arénában!

NB I/B, 2. forduló

ÉRD – DVSC SCHAEFFLER U19
Érd Aréna

2023. szeptember 10. (vasárnap) 16:00

Jegyinformáció: https://erdarena.hu/index.php?p=642

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink