Vereség az FKC ellen

NB I-es ifjúsági együttesünk pontatlan támadásbefejezései miatt 18:31-es vereséget szenvedett a Fehérvár KC ellen.
 
A bajnokság 21. fordulójában NB I-es ifjúsági csapatunk az FKC együttesét fogadta az ÉRD Arénában. Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzését nem kezdték jól lányaink, hiszen ellenfelünk három gyors góllal szerzett előnyt, amelyre Plesztovits Alexa büntetőből, Lízer Dorottya pedig akciógóllal válaszolt, de ezt követően négy fehérvári találat született zsinórban (2:7). A 17. percben Reizinger Sára szerezte harmadik találatunkat átlövésből, majd Lízer Dorottya alakította 4:8-ra az állást. Bernát Dorina hiába szerzett két gólt is a jobbszélről, támadásainkba többször is hiba csúszott, amiből ellenfelünk gyors ellenakciókat vezetve talált a kapunkba (6:14). Németh Zsófia két büntetőt is hárított, majd Lízer Dorottya két akciógólt jegyzett, Plesztovits Alexa pedig értékesített egy hétméterest így hat találatra csökkentettük hátrányunkat a szünetre (9:15). A fordulást követően Reizinger Sára vette be kétszer egymás után a vendégek kapuját, majd Németh Zsófia védett újabb fehérvári hétméterest, de a hátrányunkat így sem tudtuk tovább csökkenteni. Sőt, a játékrész közepén tíz percig gólképtelenek maradtunk, míg ellenfelünk nyolcszor is eredményes volt, 13:26-ra alakítva az eredményt. A hajrában ugyan becsülettel küzdöttek lányaink, Ráti Petra és Lízer Dorottya is szép akciógólokat szerzett, míg Plesztovits Alexa és Braun Laura Csenge is higgadtan értékesítette a maga büntetőjét, a különbség azonban nem csökkent a 18:31-re végződő mérkőzésen. 
Győri Barbara és Szabó Laura is részt vett a hét elején tartott junior válogatott összetartáson, melyen Norvégia ellen kétszer is pályára léptek.
 
Felnőtt csapatunk kapusa Győri Barbara, és beállója Szabó Laura is tagja volt a magyar junior válogatottnak, amely Norvégia ellen kétszer is pályára lépett. A márciusi világbajnoki selejtezőre készülő válogatott a keddi első mérkőzésen a félidőben még vezetett északi riválisa ellen, a lefújáskor a norvég válogatott örülhetett a győzelemnek. Szabó Laura két gólt szerzett a találkozón, és Győri Barbara is bizonyíthatott a kapuban. A szerdai visszavágón a magyar U19-es válogatott félidei négygólos előnyéből hármat megőrizve, 29:26-os győzelmet aratott. A magyar junior válogatott legközelebb decemberben lép pályára, amikor hazai rendezésű tornán méri össze erejét a Dánia, Franciaország és Románia legjobbjaival.
Gratulálunk!
 forrás: Magyar kézilabda-válogatott (hivatalos) - Cseh Péter
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink