Tapadunk a második helyre

Megkezdődött a bajnokság második fele, így a 16. fordulóban a Tempo KSE együttesét fogadtuk az Érd Arénában. Az első félidőben sikerült hétgólos előnyt kialakítani, így a folytatásban nyugodtan tudtak játszani a mieink és végül 37-26-ra megnyerték a mérkőzést.

A találkozó legelején a vendégek szereztek vezetést, de Gerháth Kincső góljaival gyorsan fordítottunk (2-1). Ezután többször is sikerült ellépnünk 2-3 góllal, de a Tempo KSE az első negyed órában nagyon jól tartotta magát. A Hegedüs Dorottya húzta ellenfél azonban rendre csak egyenlítésig jutott, majd 9-9-es állást követően jött a fordulat. Az érdi lányok egy fantasztikus 9-1-es futást produkáltak, Kellermann Dóra vezérletével lubickoltunk a gyors támadásbefejezéseknél, így öt perccel a szünet előtt 18-10 volt az állás. A félidőre végül hét gól maradt meg az előnyünkből: 21-14.

A második játékrészben is csak minimálisan lassítottak a lányok. Volt két öt perces időszak, amikor a mieink sem tudtak betalálni, de hátul rendre megvoltunk és kapusaink az egész meccsen remekeltek, így csak pillanatokra tudott faragni a hátrányán a Tempo. Török Lilly is megszerezte első érdi gólját, majd először a 45. percben lett meg a kétszámjegyű különbség (28-18). Sorra visszaverve riválisunk felzárkózási kísérleteit, végül 37-26-ra megnyertük a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel az Érd beérte pontszámban a tabellán második helyen álló Esztergom csapatát.
 

NB I/B, 16. forduló

ÉRD – Tempo KSE  37-26 (21-14)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Szakály 4, Gerencsér, Csiszár-Szekeres, Gerháth 8 (2), Kellermann 8, Braun 3.

Csere: Imre (kapus), Bánhidi 4, , Dávid-Azari 4, Panyi 2, Mlinkó 1, Török 1, Horváth H. 2, Landi.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink