Sztankovics Réka: „A legfontosabb célunk az NB I-es feljutás”

Vasárnap 18 órától a Tempo KSE vendégeként Gyálon kezdi meg szereplését az NB I/B-ben felnőtt együttesünk. A nyári átalakulásról, a felkészülésről és a célokról kérdeztük a csapat rutinos játékosát, Sztankovics Rékát!

Új csapattal vágtatok neki a felkészülésnek, milyen érzésekkel zártad le a bajnokság vége előtti időszakot?

Meglepett voltam, csalódott, szomorú. Minden negatív érzés egyszerre koncentrálódott bennem, amikor biztossá vált, hogy kiestünk az NB I-ből. A legutolsó pillanatig bíztam, és reménykedtem, viszont még akkor is nehezemre esett elhinni, mikor már biztossá vált a kiesésünk. Egy kicsit összetörtem.

A nyáron viszont jelentősen átalakult a keret. Szerinted miben sikerült leginkább fejlődni a felkészülés során?

Néhány embert leszámítva egy teljesen új csapattal vágunk neki az idei bajnokságnak. A játék minden területén össze kellett kovácsolódnunk, támadásban, védekezésben, lerohanásban egyaránt. Úgy gondolom a támadásaink ehhez képest gördülékenyek és jó arányban fejezzük be az akcióinkat. A védelem felépítése sokkal keményebb dió volt, de szerintem jól haladunk, egyre jobb a védelem és a kapusok közötti összhang is.

Jól szerepeltetek a felkészülési mérkőzéseken. Mire lehet jó a csapat a szezonban és mi lehet az erősségetek?

Az edzőmeccsek a felkészülés szinte legfontosabb részei, ekkor kezdjük mérkőzés helyzetben kialakítani a páros kapcsolatokat, a megbeszélt rendszereket begyakorolni. Egyértelmű, hogy a legfontosabb célunk az NB I-es feljutás, amit állíthatom, hogy mindenki nagyon szeretne. Mivel ez közös célunk, együtt akarjuk elérni, ez lehet az erősségünk, hogy csapatként létezünk, egymásért küzdünk.

Vasárnap rajtol az NB I/B, mire kell figyelni a Tempo KSE ellen?

Nem játszottunk ellenük, nem sok információval rendelkezünk még a csapatról. Mivel a célunk az NB I-be való visszajutás, minden mérkőzésre a legjobb formánkat kell előhoznunk, bárki is legyen az ellenfél.

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Hajrá, ÉRD!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink