Simics Judit: „Minden a terv szerint halad!”

Elérkeztünk az NB I/B-s bajnoki felkészülési időszak feléhez, majd szép lassan rákanyarodunk a hajrára is. Simics Judit vezetőedzővel beszélgettünk a felkészülésről, az új csapatról és az eddig lejátszott, valamint várható edzőmeccsekről is.

Túl vagyunk a felkészülés felén, teljesen új csapat alakul most Érden. Mik az eddig tapasztalatok?

Minden a terv szerint halad. Hál’ Istennek azt kaptam, amit titkon reméltem. A sok fiatal, akit újonnan igazoltunk tele van ambícióval. Szeretnének valami jót alkotni és az fontos, hogy legyenek mindig célok. A játékosok között a pályán kívül, az öltözőben is jó a hangulat és az edzéseken is remekül megy a munka. Ez szemet szúrt a kívülállóknak is, hiszen visszatükröződik az edzőmeccseken is. Többen mondták, akik ellátogattak egy-egy mérkőzésre, hogy mennyire lejön az, hogy milyen jó kis hajtós csapat, pozitív a hangulat és teljesen más arccal játszanak a lányok. Bizakodó vagyok.

Januárhoz képest most van idő az elképzeléseket begyakorolni és a saját formádra alakítani a csapatot. Milyen stílusú gárdát szeretnél viszontlátni?

Nem akarok hasonlítgatni, de nekem is teljesen más érzelmi állapot, hogy most nyáron el tudtuk kezdeni egy új társasággal. Fontos felkiáltójellel kiemelni, hogy a játékosaink emberként is jók, és emellett természetesen sportolóként, játéktudás szempontjából is rendben vannak.

Utánpótlás edzőként is és most is azt képviselem, hogy jó sok futással fűszerezett játékot szeretnék. Bár nem vagyunk sokan, nincsen két teljes sorunk, de minden posztra vannak jó játékosaink. Ezzel kell majd okosan bánnom, hogy megfelelően tudjunk terhelni és pihentetni is.

Várható még új igazolás?

Azt gondolom, hogy beállóban, szélen, kapuban megvagyunk. Belső poszton nem lenne baj, ha találnánk egy jobbátlövőt. Jelenleg átmeneti megoldásokat kell alkalmaznunk, így a fiataloknak vagy bármelyik irányító, balátlövő játékosnak ezt a posztot is meg kell oldania. Ha minőségben találunk valakit és van rá lehetőség, akkor igazolunk, de bárkit csak ezért nem szeretnék.

A felkészülési meccseken eddig három győzelem (Kozármisleny, Vasas, NEKA) és egy szoros vereség (Dunaújváros) a mérleg. Mit mutatnak ezek a találkozók?

Nekem is kérdéses volt, hogy hasonló kaliberű, vagy kicsit jobb csapatok ellen mire leszünk képesek. Nagyon biztató, hogy mindenkivel partiban voltunk. Ez is mutatja számomra, hogy az NB I-es mezőny hátsó régiója és az NB I/B első 2-3 csapata nincs olyan messze egymástól. Örömteli volt, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet. Ezeknek a meccseknek látom értelmét, ahol kiélezett csatákat tudunk vívni. Bár az edzőmeccsek csak tájékoztató jellegűek, hiszen az ellenfelek is gyakorolnak.

Várnak még felkészülési meccsek a lányokra, és hétvégén lesz egy mini torna is. Mi a cél az előttünk álló pár hétben?

Legfőképp NB I/B-s ellenfeleink lesznek, így ezt a mezőnyt is fel tudjuk mérni, hogy hozzájuk képest nagyjából hol állunk, így ez alapján is még tudunk készülni a hátralévő időben. A másik fő cél, hogy csapatépítő jelleggel kicsit együtt legyen a társaság. Nem mellesleg Orosházán három nap alatt három meccset játszunk.

Sok sikert!

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink