Simics Judit: „Cél: a győzelem megszokása”

Hosszú szünet után vasárnap 18 órától a Tempo KSE vendégeként kezdi meg felnőtt csapatunk a 2023-2024-es idényt. Az NB I/B rajtja előtt Simics Judit vezetőedzőnk értékelte a felkészülést és fogalmazta meg a célokat.

A felkészülési mérkőzések jól sikerültek felnőtt együttesünk számára, hiszen többek között az NB I-es Kozármislenyt, a Vasast, valamint a NEKA-t is legyőztük. Az orosházi felkészülési tornát pedig megnyerte az Érd, így első-, valamint másodosztályú ellenfelek ellen is megmérettük magunkat.

„A felkészülés során az volt a célunk, hogy felmérjük a csapat erősségét játékban, illetve az új játékosok tudásszintjéről is meggyőződjünk. Örülök, hogy NB I-es csapatok ellen is jól tudtunk szerepelni. Az orosházi tornán pedig szerettük volna, ha a csapat is kicsit együtt van közösségformáló jelleggel. Illetve gyakorlásra is jó volt az a pár nap. Óvatos vagyok az ott elért eredményekkel, mert sok csapat ilyenkor még taktikázik és nem mutatja meg az igazi arcát. Majd a bajnokság megmutatja a lényegi dolgokat” – nyilatkozta honlapunknak Simics Judit.

A csapat számára mentálisan mindenképp sokat jelentett, hogy többször is győztesen hagyhatta el a pályát a felkészülés során, azonban vezetőedzőnk is hangsúlyozta, hogy természetesen látják azért a hibákat.

„Kicsit olyan, mintha tanulni kellene, hogy győzünk. Az a célunk, hogy ezt megszokjuk, hiszen ez segíthet abban, hogy elérjük célunkat, a feljutást. A többi riválisról egyelőre részinformációink vannak, de a játékosállományokat többnyire ismerem. A Szombathely egyértelműen az NB I-et célozza meg, és bár Esztergomban hosszabb távú terv az elsőosztály, szerintem már idén is versenyben lesznek ezért. De a Komárom is erős lehet és természetesen magunkat is az esélyesek közé sorolom.”

Vasárnap 18 órától a Tempo KSE ellen Gyálon kezdődik a lányok számára az NB I/B 2023-2024-es idénye. Riválisunk tavaly a 12. helyen zárt az akkor még 16, majd a Pénzügyőr visszalépésével 15 csapatosra fogyatkozó mezőnyben. Akkor 8 győzelem és 4 döntetlen mellett 16-szor kapott ki a Tempo.

„Az biztos, hogy teher nélkül játszhatnak ellenünk, ez pedig veszélyes, mert a nyomás rajtunk a nagyobb. Viszont nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk. Célunk a győzelem, nem lehet mást kitűzni. Elmondtam a lányoknak, hogy úgy kell edzenünk, mintha NB I-esek lennénk, a mérkőzéseken pedig úgy is kell játszanunk” – zárta várakozásait vezetőedzőnk.

A vasárnapi szezonrajt után szeptember 10-én mutatkozik be csapatunk az Érd Arénában is az NB I/B-ben. Sok sikert kívánunk a lányoknak! Hajrá, ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink