Rövid pihenő a válogatott szünet alatt

A válogatott szünet miatt volt idő egy kicsit megállni és értékelni. Vezetőedzőnkkel, Simics Judittal beszélgettünk a mögöttünk lévő időszakról.

Hat mérkőzésen vagyunk túl, egy kisebb szakasz már mögöttünk van. Négy győzelemmel jól kezdtük a bajnokságot, aztán elszenvedte első vereségét a csapat.  Hogy éltétek meg ezt?

Szerintem mindenki rosszul. - kezdte Simics Judit. - Kerestük az okokat, hogy miért történt ez. Remélem a játékosok is kutatták önmagukban. Én, mint edző pedig kerestem a magunk munkájában. A mérkőzés előtt beszéltük is, hogy az lesz a döntő, hogy ki tudja ráerőltetni a másikra az akaratát, és az történt, hogy az ő akaratuk érvényesült. Nem tudtunk kiemelni jó teljesítményt sem azon a mérkőzésen. Lehet vizionálni, hogy esélyesek vagyunk és szeretnénk feljutni az NB I-be, de az összes eddigi meccs azt mutatja, hogy az nem úgy van, hogy mi kiestünk az NB I-ből, vannak jó játékosaink és akkor meg is van a feljutás. Ezért nagyon sokat kell dolgoznunk.

Nem lehet megúszni, hogy lehozzunk úgy egy meccset, hogy nincsenek jó teljesítmények. Hiába voltunk meg teljesen Komáromban, mégsem sikerült. Időigényes dolog összegyúrni egy csapatot. Nagyon jó szellemű és hozzáállású a társaság, amit kérek, azt magukévá tudják tenni, így bízom benne, hogy ahogy egyre többet dolgozunk, úgy ennél jobbak tudunk lenni.

A következő fordulóban az Eger ellen sikerült javítani, de nem volt egyszerű mérkőzése az sem. A második félidőben 5 gólos hátrányt kellett ledolgozni.

Ilyenkor azon gondolkodom el, hogy amikor rosszul állunk és jön úgymond a pánikhelyzet, akkor összeszorítják a fogukat a lányok és meg tudják fordítani a mérkőzést, de azért jobb lenne, ha inkább a meccs elejétől felépítve tudnánk nyerni magabiztosan. Persze a végén mindig az a lényeg, hogy valahogy meglegyen a két pont. Eddig egy mérkőzés sem volt könnyű, egyedül talán a Pécs elleni volt az, amit úgy tudtunk magabiztosan lehozni, ahogy azt nekünk kellene. Jó kezdéssel, jó teljesítményekkel, mindenki játéklehetőséghez jutott és nem kellett izgulni a végeredmény miatt.

Sok mérkőzés van még hátra. Nem csak a bajnokságban volt most leállás, kisebb pihenőt kaptak a lányok is. Kellett egy kis szünet?

Nekünk jobb lett volna, ha folyamatosan tudunk dolgozni. Az érési folyamat miatt. De vannak, akiknek a válogatott héten kötelezettségeik vannak, így az összeérést nem tudtuk közösen továbbfinomítani. Nehéz dolog, hogy ilyenkor mit csináljunk. Most próbáltuk kombinálni, hogy kicsit beletöltöttünk az energiába futással, erőfejlesztéssel és adtunk pár nap pihenőt is. Fontos volt az is, hogy mindenki kicsit haza tudott menni és kikapcsolódni. Kisebb betegségek és sérülések is voltak, ezekkel is tudtunk foglalkozni és a rehabilitációt elvégezni. A héten már teljes mellszélességgel készülünk a hétvégi meccsre, figyelembe véve persze, hogy különböző terhelésből érkeztek vissza a játékosok.

Sok sikert!

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink