Nehéz volt, de megvan az újabb győzelem

A szezonban harmadik alkalommal találkoztunk a PTE PEAC együttesével, de ez volt az eddigi legnehezebb győzelmünk a pécsiek ellen. Végül 30-27-re nyertek a lányok az NB I/B 18. fordulójában!

Kicsit álmoskásan kezdtek a csapatok, amit jól mutat az is, hogy 5 perc után még csak 1-1 volt az állás. A mieink tulajdonképpen mindegyik kapufát bemelegítették, hiszen a találkozó elején sajnos a gólok helyett inkább ebben jeleskedtünk. Aztán szerencsére beindult a támadógépezet és emberhátrányban átvettük a vetetést. Külön öröm, hogy Háfra sérülése után először volt eredményes 3-2-nél. Eleinte egy-két gól volt a hazai előny, majd az első 20 perc végéhez közeledve először volt három a különbség (9-6). A kapunkban Németh jól védett és sikerült sokáig 10 gól alatt tartani a PEAC-ot. Sajnos sokat hibáztunk támadásban, így nem tudtunk nagyobb előnyt kialakítani. Az eredményjelzőn 14-12 állt a szünetben.

A második játékrész első gólját a vendégek szerezték, de aztán többek között Dávid-Azari 100. idei bajnoki góljával sikerült továbbra is diktálni a tempót. Aztán a 37. perc végén 16-16-nál egyenlítettek a pécsiek. Innen ismét hárommal ellépett az Érd, utána viszont a vendégek percei következtek és 22-20-ra fordítottak. Fel is harsant a lelátóról az „ébresztő” rigmus, aminek szerencsére meglett az eredménye a pályán. Gyors gólokkal tudtunk zárkózni, majd hét perccel a vége előtt 26-23-nál ismét visszaállt a háromgólos hazai előny. Ennek ellenére izgalmasan alakult a hajrá, de végül sikerült itthon tartani a 2 pontot a 30-27-es győzelem után.
 

NB I/B, 18. forduló

ÉRD – PTE PEAC-SIPO  30-27 (14-12)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Szakály 4 (3), Panyi 2, Kellermann, Bánhidi 1, Gerháth 6 (1), Braun 1.
Csere: Csiszár-Szekeres 1, Háfra 1, Gerencsér 3, Horváth 2, Török 2, Dávid-Azari 7 (3).

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink