Nehéz első félidő után hoztuk el a győzelmet Debrecenből

Nem várt könnyű feladat az érdi lányokra a DVSC U19-es csapata ellen. Az első félidő szoros eredménye után azonban sikerült állva hagyni ellenfelünket és végül 31-26-ra megnyertük a mérkőzést.

A találkozó első jó védekezése után, Kellermann Dóra gyors lerohanás gólja törte meg a csendet (0-1). Az első percekben felváltva vezettek a csapatok, majd 4-4-es állást követően, kihasználva szűk hét perces gólcsendünket hárommal meglépett a Debrecen (7-4). Pár pillanattal később, a 17. minutumban azonban rögtön utol is értük ellenfelünket (7-7). Az első fél óra kiegyenlített játékot hozott, egyik gárda sem adta könnyen magát. Az adok-kapokból végül Simics Judit lányai jöttek ki jobban és a szünetben 14-13-ra vezettek.

A második játékrész elején továbbra is tartotta a lépést a mieinkkel Győrvári Viktor együttese. A 40. percben jött az áttörés, Csiszár-Szekeres Klára találatával először nőtt háromra az előnyünk (16-19), és innen már nem volt megállás. A hajrához érve már hét is volt közte (19-26), így végül a győzelem nem forgott veszélyben. Sérültjeink közül hosszú idő után Háfra Luca ismét – még ha csak pár támadás erejéig – pályára léphetett, míg Sztankovics Réka a kispadon foglalt helyet. A vége 31-26-os érdi siker lett. A bajnokságban most egy rövidebb szünet következik.
 

NB I/B, 17. forduló

DVSC SCHAEFFLER U19 – ÉRD  26-31 (13-14)
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok

ÉRD: Imre – Dávid-Azari 4 (1), Panyi 4, Kellermann 2, Bánhidi 2, Gerháth 7 (1), Braun 1.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres 2, Horváth H. 5, Gerencsér 1, Szakály 3, Háfra.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink