Megvan az első győzelem az évben

Győzelemmel folytatta felnőtt csapatunk az NB I/B-s bajnokságot. Szigetszentmiklóson önbizalom-növelő, 34-18-as sikert arattak a lányok.

Bajnokin szűk egy hónapja lépett pályára utoljára Simics Judit együttese, igaz 2024 első hetén a Kisvárda ellen a kupában már ”készülhetett” a csapat. A Szigetszentmiklós december 17-e óta nem játszott tétmérkőzést.

Csodálatosan indult a találkozó, ugyanis a parádés hatosfalunknak köszönhetően a hazaiak az első kilenc percben nem tudtak betalálni. Gyors ellentámadásokat vezetve 5-0-s előnybe kerültünk, így hamar jött is az időkérés Jakab László részéről. A játékmegszakítás a lendületünket csak minimálisan tudta megtörni, és a 19. percre nyolc volt a két gárda között (4-12). Az újonc legeredményesebb játékosa, Husti Hanna révén próbált zárkózni az ellenfél, de rendre sikerült válaszolnunk. A félidő hajrájában többször is volt esély tízet tenni közé, de végül a szünetben 10-19-es állást mutatott az eredményjelző.

Ami nem sikerült az első játékrészben, azt Dávid-Azari Fruzsina első találata meghozta a másodikban. A 32. percben először vezettünk kétszámjegyű különbséggel (10-20). Jobbszélsőnk nagyon élt a pályán és 30 percnyi játék alatt csapatunk legeredményesebb játékosává vált 7 góllal. A meccs folyamán fiataljaink is megkapták a lehetőséget, és magabiztos előnyünket sikerült még tovább növelni. Kiss Zsófi egyedüli beállóként az egész mérkőzést végigjátszotta. Kapusainkat is ki kell emelni, Németh Kata és Imre Szofi is jól állt a lábán, utóbbi 11 lövésből hetet is hárított. A 34-18-as érdi győzelmet végül Horváth Heni állította be, így sikerült megszakítani a három meccs óta tartó nyeretlenségi szériát, és újra a dobogón találta magát a csapat.
 

NB I/B, 14. forduló

Szigetszentmiklós NKSE  – ÉRD  18-34 (10-19)
Szigetszentmiklós, SZKSK Kézilabda Csarnok

ÉRD: Németh – Szakály 5, Mlinkó 4, Kiss Zs. 6, Kellermann 2, Panyi 2, Braun 3.

Csere: Imre (kapus), Csiszár-Szekeres, Berényi, Dávid-Azari 7 (2), Gerháth 1, Horváth 4, Szabó B., Gerencsér.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink