Húsvét előtti siker a Ferencváros ellen

Az őszi mérkőzéshez hasonlóan megnehezítette a mieink dolgát a Ferencváros U19-es csapata az NB I/B 23. fordulójában. Leginkább az első játékrészben okoztak fejtörést a hazaiak, majd a fordulás után fokozatosan elléptünk ellenfelünktől és elhoztuk a két pontot az Elek Gyula Arénából.

A házigazda nem részesített bennünket szívélyes fogadtatásban és rögtön a mérkőzés elején két góllal elhúzott. Kellermann Dóra válaszolt kétszer is és a 7. percben kiegyenlített (2-2). A forgatókönyv a továbbiakban is hasonló volt, ismét kettővel elment a Fradi, irányítónk pedig tartotta a lépést, a 13. percben 4-4 volt az állás. Nem esett sok találat, de újra a zöld-fehérek kerültek kétgólos előnybe. Ezúttal Gerencsér Fanni szépített, majd a hajrához közeledve sikerült egyenlítenünk. Nem más, mint Kellermann góljával (7-7), aki hét perccel a szünet megszakította az eddigi sormintát és a mérkőzésen először vezetéshez juttatta csapatunkat (8-9). Az utolsó 5 percben már csak az érdi lányok találtak be, így a szünetre 13-10-es előnyben voltak a mieink.

A második játékrészben próbált visszazárkózni a Ferencváros és egy gólra fel is jött, de a házi gólkirály, Kármán Luca kiállítása után végérvényesen leszakítottuk ellenfelünket. Németh Kata és a védelem remekül dolgozott, kapusunk 40 %-os védési hatékonysággal zárt, Kellermann pedig a második harminc perc során is betalált, így 8 góljával a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett. Simics Judit együttese az FTC U19-esei elleni 32-24-es, megérdemelt sikerrel kezdi meg két hetes szünetét.

 

NB I/B, 23. forduló

Ferencvárosi TC U19 – ÉRD  24-32 (10-13)
Budapest, Elek Gyula Aréna

ÉRD: Németh – Szakály 1, Panyi 6, Bánhidi 2, Kellermann 8, Gerháth, Háfra.

Csere: Imre (kapus), Csiszár-Szekeres 2, Gerencsér 3, Török 1, Dávid-Azari 5 (1), Horváth 2, Braun 2.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink