Tornagyőzelem Békéscsabán

A békéscsabai 3. Global Safe felkészülési tornán a hazai EUbility Group Békéscsabai ENKSE elleni 38:33-as győzelmükkel az első helyen végeztek lányaink. 

 
A Mosonmagyaróvári KC SE és a HC Zalau ellen győztesen megvívott mérkőzések után a 3. Global Safe Kupa utolsó, záró találkozóján a hazai EUbility Group Békéscsabai ENKSE ellen léptünk pályára. Együttesünk Katarina Krpez Slezak révén a jobbszélről szerzett vezetést, majd Janurik Kinga védését követően újfent szerb jobbszélsőnk volt eredményes, ezúttal hétméteresből. Ellenfelünk 2:2-nél egyenlített, de előbb Fekete Bozsana, majd Klivinyi Kinga is gyors ellentámadás végén juttatta csapatunkat újra előnyhöz (4:3). A mérkőzésre kilátogatók gólgazdag első tíz percnek lehettek szemtanúi, hiszen tizenöt találat született 9:6-os eloszlásban. 9:9-nél egyenlített ellenfelünk, majd két perccel később a vezetést is átvette a Békéscsaba. A hazai csapat zsinórban öt találatot szerzett, majd ezt a sorozatot Andjela Bulatovic bejátszásából Kisfaludy Anett törte meg (11:14). Technikai hibáinkat kihasználva ötgólos előnyre tett szert ellenfelünk a játékrész utolsó hat percére fordulva (14:19). A félidő hátralevő részében egy hazai gólra Kisfaludy Anett és Barján Bianka révén kétszer válaszoltunk, így 16:20-as állásnál szólalt meg az első harminc perc végét jelző dudaszó.
A fordulást követően ismét Katarina Krpez Slezak szerezte a játékrész első találatát, majd egy hazai gólt követően Mireya González Álvarez lerohanás végén alakította 18:21-re az állást. Ezt követően Klivinyi Kinga két átlövésgóljával és Katarina Krpez Slezak jobbszélről szerzett találatával egy gólra csökkent hátrányunk, majd Vajda Luca indításgóljával 23:23-nál értük utol ellenfelünket a 41. percben. Két minutummal később Katarina Krpez Slezak egy befutás után Klivinyi Kinga bejátszását váltotta gólra, ezzel vezetéshez juttatva együttesünket. 25:25 után ellenfelünk öt percig nem tudta bevenni Janurik Kinga kapuját, ezalatt lányaink zsinórban négy találatot szereztek (29:25). Kapus nélkül, hét mezőnyjátékossal támadó ellenfelünk kapuját Katarina Krpez Slezak a félpályáról vette be, és a létszámhátrányban kiharcolt büntetőt szintén szerb jobbszélsőnk váltotta gólra (33:28). Kisfaludy Anett egy középkezdést egyből az üres kapuba dobott, Janurik Kinga pedig a hatoson belülről vette be a hálóőr nélküli kaput. A 38:33-as végeredményt Yulia Khavronina átlövésgólja állította be, mellyel csapatunk háromból három mérkőzését megnyerve a 3. Global Safe Kupa első helyén végzett. A torna legjobb játékosának Klivinyi Kingát választották meg a szervezők.
 

Támogatóink

Médiapartnereink