Negyedik az ÉRD, Krpezs a gólkirálynő

Annak a Dunaújvárosi KKA-nak az otthonába látogatott a bajnokság utolsó fordulójában az ÉRD, amelynél több alkalommal is zárt már szezont – méghozzá bronzérmet ünnepelve. Ezúttal viszont a negyedik helyért harcolt az ÉRD a Váccal, amelyhez a képlet egyszerű volt Szabó Edina együttesének, hiszen ha nyer, biztosan nem tudja megelőzni a dunakanyari gárda.

Ennek megfelelően kiváló védekezéssel és kreatív, lendületes támadásokkal kezdte a Dunaújváros elleni szezonzárót az ÉRD, amely jó ritmust diktált, mellyel a lépést a hazaiak nem tudták tartani. A vendégektől kiváló teljesítményt nyújtó Krpezs-Slezák Katarinát és a parádés bejátszásokat értékesítő Szabó Laurát nem tudta tartani a Kohász, az ÉRD pedig az ő vezérletükkel a szünetig négygólos előnyt épített ki a biztosan kilencedik DKKA otthonában (11–15).

A második játékrészt ott folytatták a felek, ahol az elsőt abbahagyták, azzal a különbséggel, hogy amíg az ÉRD könnyedén szerezte góljait, addig a házigazdának minden találatért alaposan meg kellett küzdenie, így ugyan jelentősen nem nőtt az ÉRD előnye, de a félidő dereka után hétre is növelte a különbséget (19–26).

Az utolsó tíz percben pedig nem tudott közmetikázni a házigazda, az ÉRD egy kiváló iramú, rendkívül sportszerű mérkőzésen győzte le a Dunaújvárost és szerezte meg a K&H női kézilabda liga negyedik helyét a 2018/2019-es kiírásban. A szezon legeredményesebb játékosa kereken 200 találattal az ÉRD szerb jobbszélsője, Krpezs-Slezák Katarina lett.

– Nagyon sportszerű, de kiélezett mérkőzés volt itt a szezon végén. Nekünk nagyon fontos volt, hiszen a negyedik hely múlt rajta. A lányok kitették a szívüket is a pályára. Bátran, jól kézilabdáztak, visszatért az az erő, ami jellemezte a csapatot az egész szezonban. Köszönjük a szívélyes fogadtatást és a sportszerű szurkolást. Mivel ez egy nehéz szezon volt szeretnék egy üzenetet felolvasni. Ezt Riczu Gábor küldte, amit szeretnék minden kézilabdát szerető embernek küldeni. Riczu Gábor az első perctől kezdve a szurkolónk és nagyon sokat segített nekem ebben a szezonban. Ez nem a csapatnak, hanem minden, kézilabdát szerető embernek szól: "Legyen boldog életednek minden másodperce, a rosszkedvnek veled lenni sose legyen mersze. Aki szeret, legyen része minden szépben, jóban. Veled együtt. Mert ez bizony nagyon-nagyon jól van. Szeretteid társasága dobbantsa meg a szíved, minden ami örömteli az legyen a tied" – üzente az ÉRD vezetőedzője, Szabó Edina.

– Gratulálok az ÉRD-nek a győzelemhez és a negyedik helyhez. Lehetett érezni az erőt a két csapat között, minden szempontból. Egyéni képességekben, kondicionális, fizikai képességekben és az idő előrehaladtával az olló folyamatosan nyílt, így folyamatosan elhúzott az ellenfél. Igazán nagy tétje nem volt számunkra a mérkőzésnek, megpróbáltunk a szurkolóinkért küzdeni, ez a mérkőzés így sikerült, lehetett volna egy kicsit jobb, de az ÉRD sokkal előrébb jár, mint mi. Megpróbálunk felzárkózni. Annak örülünk, hogy egy nehéz és hosszú szezon után sok mindent megjártunk, a negatív élményekből próbálunk tanulni. Pozitív élmények is értek minket, amikből próbálunk építkezni – nyilatkozta György László, a DKKA vezetőedzője.

– Nehéz mérkőzés volt, hiszen az eredmény az ÉRD-nek sokat számított. Ez egy hosszú szezon volt, amit szerettünk volna szépen zárni, de nehéz volt, mert az ellenfél is nyerni akart, de boldog vagyok, hogy ezzel az élménnyel hagyom itt a klubot és folytatom máshol a pályafutásomat – fogalmazott Coralie Lassource, az ÉRD Franciaországba hazatérő balszélsője.

– Csalódott vagyok, mert nem így készültünk a szezon végére, de nagyon nehéz mindig koncentrálni és minden erőt beleadni. Nem szeretnék a meccselemzésbe belemenni, szeretném megköszönni azoknak a szurkolóknak, akik akkor is mellettünk voltak, amikor nem ment a szekér. A csapattársaimnak is köszönöm az egész éves munkát, jó volt egy ilyen csapatban tölteni az évet – mondta el Szalai Babett, a DKKA irányítója.

K&H női kézilabda liga, 26. (utolsó) forduló
DUNAÚJVÁROSI KKA–ÉRD 24–32 (11–15)
Dunaújváros, 1000 néző. V: Őri, Pozdena
DKKA: Csapó Kyra – Grosch 3, Szekerczés 5 (3), Szalai B. 4 (1), Cifra, FERENCZY 6 (3), Kazai 2 Csere: Csapő Kincső (kapus), Nick, Bouti, Molnár B. 1, Sirián 2, Jovovity 1, Monori, Dombi
Edző: György László
ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 11 (3), Kiss N. 2, TÓTH G. 3, SZABÓ L. 5 (1), Kovacsevics 3, C. Lassource 2 Csere: Foggea (kapus), Lavko 1, Jerábková 3, Schatzl Natalie 1, Gávai, Reizinger, Simon A. 1, Király R., Landi
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–2. 4. p.: 2–2. 8. p.: 3–6. 16. p.: 5–9. 19. p.: 7–9. 26. p.: 9–14. 34. p.: 13–17. 37. p.: 15–20. 45. p.: 18–24. 53. p.: 20–29.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 4/3

Forrás: ÉrdMost

Támogatóink

Médiapartnereink