Nagy küzdelemből kerültünk ki győztesen

Nagy küzdelemben, végletekig kiélezett mérkőzésen 28:29-es győzelmet arattunk a jól felkészült DVSC-TVP együttese ellen.
 
Három nappal az MTK Budapest ellen sikerrel megvívott Magyar Kupa negyeddöntőt követően a DVSC-TVP otthonában lépett pályára csapatunk. A hazai pályán mindenkire veszélyes Debrecen szerezte meg a vezetést, majd Janurik  Kinga védése után gyors ellentámadásból Klivinyi Kinga egalizált. Ellenfelünk 4:2-es előnyre tett szert, ami lehetett volna több is, ha Szvetlana Gridnyeva nem hárít hétméterest. A túloldalon Katarina Krpez Slezak nem hibázott a büntetővonalról, majd Klivinyi Kinga emberhátrányban szerzett találatát követően Yulia Khavronina átlövésgóljával már egyenlő volt az állás (5:5). A Kisfaludy Anett által kiharcolt büntetőt Katarina Krpez Slezak váltotta gólra, ezzel már lányainknál volt az előny. Jó védekezésünknek és Janurik Kinga védéseinek eredményeként a hazai csapat négy percig gólképtelen maradt, ellenben csapatunk háromszor is a kapuba talált, így a 18. percre háromgólos előnyre tettünk szert (7:10).  Mariama Signaté és Mireya González Álvarez góljaival a játékrész hajrájáig tartottuk 2-3 gólos előnyünket. Azonban a DVSC négyperces emberelőnyét kihasználva zsinórban négy találatot szerezve megfordította az állást (16:14). A játékrész utolsó találatát Mariama Signaté bejátszását követően Gulyás Vanda szerezte, így egy találatra zárkóztunk a szünet előtt.
 
A 16:15-ös félidei állást előbb Fekete Bozsana a szélről egyenlítette ki, majd Mariama Signaté pattintott passzát Katarina Krpez Slezak a falba befutva váltotta gólra, újfent csapatunkat juttatva vezetéshez. Klivinyi Kinga betörés után talált a kapuba, majd Katarina Krpez Slezak és Szabó Laura sem hibázott a büntetővonalról. Janurik Kinga védése után Fekete Bozsana és Gulyás Vanda is a labda után vetődtek, és az így megszerzett labdát az ellentámadás végén Katarina Krpez Slezak váltotta gólra (20:22). Mariama Signaté és Kisfaludy Anett kettős erővel sáncolta ellenfelünk lövéseit, így janurik Kinga jól záró védőfalunk mögött hét perc alatt egy gólt kapott. Lányaink emberhátrányban növelték előnyünket, Katarina Krpez Slezak labdaszerzését követően Fekete Bozsana talált a kapuba, szerb jobbszélsőnk pedig három találatával ötgólos előnyhöz juttatta csapatunkat a játékrész közepén (21:26). Az ezt követő négy találatot egyaránt a DVSC szerezte, egy találatra felzárkózva a 22. percre. Klivinyi Kinga átlövésgóljával ugyan két találatra növeltük az előnyünket, de a mérkőzés vége előtt négy perccel már egyenlő volt az állás (27:27). A végletekig kiélezett mérkőzésen Mireya González Álvarez kapufás találatával újra csapatunk vezetett, de Szvetlana Gridnyeva már a harmadik büntetőt hárította, azonban az utolsó percre ismét döntetlen volt az állás. A mérkőzés utolsó találatát Katarina Krpez Slezak révén csapatunk jegyezte, így egy kivédekezett hazai akciót követően csapatunk örülhetett a nagy küzdelemben megnyert mérkőzés végén (28:29). Együttesünk legközelebb február 20-án az Issy Paris ellen lép pályára a klub történetének első KEK negyeddöntőjében az ÉRD Arénában. A klub történelmi eseményére még több különlegességgel is készülünk, melyről folyamatosan tájékoztatást adunk hivatalos facebook oldalunkon!
 
 
 
 
 
 
 
A Kupagyőztesek Európa-kupája 3. fordulójában az LK Zug Handball csapatát kettős győzelemmel búcsúztató, ZRK Umag együttese lesz az ellenfelünk.
 
A két fordulós párharc mindkét mérkőzésére Svájcban került sor, ám az LK Zug Handball nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét, hiszen ZRK Umag a szombati kétgólos győzelmet követően (29:27), a második összecsapáson is egy góllal jobbnak bizonyult svájci ellenfelénél (25:24). Így kettős győzelemmel,  54:51-es  gólkülönbséggel a horvát ZRK Umag együttese lesz csapatunk ellenfele a Kupagyőztesek Európa-kupája 3. fordulójában. 
 
KEK 2. forduló, első mérkőzés
ZRK Umag - LK Zug Handball 29:27 (11:13)
 
KEK 2. forduló, második mérkőzés
LK Zug Handball – ZRK Umag 24:25 (10:10)
 
 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink