Nagy küzdelem, de papírforma vereség a Debrecentől

Bár nagyot küzdött, végül 11 góllal kikapott az Érd a dobogós Debrecentől az Érd Arénában. Horváth Roland vezetőedző a nagyarányú vereség ellenére is dicsérte a lányokat, akik közül kiemelkedően játszott a végül 9 gólig jutó Szabó Kitti és a remekül védő Hadfi Gréta.

A meccset a vendég Debrecen kezdte jobban és a 6. percben már 3-0-ra vezetett. Vezetőedzőnk, Horváth Roland rögtön ki is kérte az első idejét. Csapatunk első gólját 0-4-nél Szabó Kitti szerezte, méghozzá hétméteresből a kilencedik percben. Néhány perccel később viszont már öt góllal ment a Loki. A debreceniek legjobbja a végül 10 gólig jutó Kovács Anna volt. Innentől végig az első félidőben 3-6 gól között ingadozott a különbség a két csapat között, a szünetben 12-17 állt az eredményjelzőn. Szabó és Paróczy Sára 30 perc alatt eljutott 5-5 találatig.

A második játékrészben aztán megint egy 4-1-es rohanással kezdett a DVSC és öt perc után már 21-13-ra vezetett. Jött is Horváth edző újabb időkérése. Szavai azonban nem hatottak, ugyanis újabb öt perccel később már 15-24 volt az állás. Ám ezután következett csapatunk legjobb öt perce a meccsen és Szabó vezérletével a lányok csináltak egy 5-1-es rohanást. Ekkor a remekül védő Hadfi Gréta hétméterest is fogott. Ám a debreceniek megrázták magukat és a hátralévő negyedórát 8-2-re már ők nyerték meg, így pedig végül a meccset is 33-22-re. Csapatunk legjobbja a 9 gólig jutó Szabó volt. 

K&H női kézilabda liga, 20. forduló
ÉRD – DVSC SCHAEFFLER 22–33 (12–17)

ÉRD: Hadfi – Bódi, Vukajlovics 4, Mód 2, Kiss D. Zs., Szabó Kitti 9 (5), Fekete B. 
Csere: Kántor (kapus), Paróczy 5, Horváth D., Kóka, Takács C., Mézes, Sztankovics 1, Csáki 1

Horváth Roland:

Gratulálok a Debrecennek, de szépen küzdöttek a lányaim! A hibáinkból tanulni kell, ám bizakodó vagyok, mert ami az elmúlt időszakban eltűnt néhány játékosomból, azt ma újra láttam rajtuk. Ha így folytatjuk, akkor azokat a meccseket, amik majd igazán számítani fognak nekünk, meg fogjuk nyerni.

Hadfi Gréta:

Gratulálok a Debrecennek, okosan, taktikusan játszott! Ha mi a hibáinkat kijavítjuk és ugyanígy küzdünk továbbra is, akkor a sorsdöntő mérkőzéseinket megnyerhetjük.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink