Nagy különbségű vereség Kisvárdán

Fontos két pontért utaztunk Kisvárdára a K&H Liga 17. fordulójának mérkőzésén, azonban az összecsapás nem a várakozásaink szerint alakult. Nem kezdtünk jól és később sem sikerült igazán megszorongatni a hazai csapatot, így 35-25-ös vereséget szenvedtünk.

A Kisvárda hosszú támadás után, passzív jelzésnél szerezte meg a vezetést a találkozón, majd a 6. percben már 4-0 volt az állás. A házi góllövőlista élén álló Kopecz Barbara nélkül építgette támadásait csapatunk. Az Érd Ábrahám Noémi révén iratkozott fel az eredményjelzőre, majd Dávid-Azari gólja után már csak kettő volt a különbség (4-2). Sajnos ekkor álltunk legközelebb ellenfelünkhöz a mérkőzés során.

10 perces gólcsend következett vendég oldalon, így a szabolcsiak negyed óra játék után 8-2-re elléptek. Ismét Ábrahám volt eredményes, de nem tudtunk igazán közelebb férkőzni riválisunkhoz. Az első játékrész hajrájához érve, egy gyorsan végigvitt akcióból Horváth Dóra is betalált. Védekező specialistánknak ez volt az első gólja érdi színekben! Ekkor 15-8 volt az állás.

A félidő utolsó másodperceiben Kristina Graovac ütközött Fekete Bozsanával a hatoson kívül, így a hazaiak addig kiválóan védő kapusát piros lappal kizárták a játékvezetők. A szünetre Sztamenics góljával alakult ki a 16-11-es részeredmény.

A fordulás után hiába zárkóztunk fel négy találatra, tovább növelte előnyét Bányász-Szabó Valéria együttese. Hadfi Gréta közel 30 %os védési mutatója sem tudott lendíteni csapatunkon, a hajrához közeledve kialakult a közte tíz (28-18).

Gerháth Kincső is megszerezte első gólját az Érdnél, majd ezután szinte felváltva estek a találatok. Végül megmaradt a két számjegyű különbség, így magabiztosan 35-25-re nyert a Kisvárda. Simics Judit tanítványai a Békéscsaba győzelme miatt nehéz helyzetbe kerültek a bennmaradásért vívott küzdelemben.

K&H női kézilabda liga, 17. forduló
Kisvárda Master Good SE – ÉRD 35–25 (16–11)
Kisvárda, Városi Sportcsarnok

ÉRD: Kántor K. – Dávid-Azari 5 (3), Paróczy 1, Horváth D. 1, Csiszár-Szekeres 2, Ábrahám N. 4, Fekete B. 4.
Csere: Hadfi (kapus), Gerháth 1, Gerencsér, Kerekes L. 2, Sztankovics 1, Csáki Zs. 1, Puskás L., Kiss D. 2, Csáki L. 1.

Simics Judit: Nehéz egy ilyen nagy különbségű vereség után szakmai értékelésbe fognom. Szerettünk volna ennél jobb mérkőzést játszani, de csak rövid ideig tartó fellángolásaink voltak, ezek kevésnek bizonyultak a szorosabb eredményhez. A támadójátékunk végig döcögött, kevés gólt szereztünk, és a visszarendeződéseink sem működtek. Nehezen tudnék olyat mondani, ami a mai meccsen elérte volna azt a minőséget, amit szerettem volna. Nagyon rosszul sikerült ez a mérkőzés. Egyre nehezebb helyzetbe kerülünk, össze kell szorítani a fogunkat a folytatásra.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink