A nagy akarásnak győzelem lett a vége

A K&H női kézilabda liga 13. fordulójában végletekig kiélezett mérkőzésen 26:25-ös győzelmet értünk el az Alba Fehérvár KC ellen.

 

A találkozó második percében Kisfaludy Anett szerezte első gólunkat, mellyel 1:2-re alakult az állás. Két minutummal később Andjela Bulatovic betörésből egyenlített, de a vezetést nem tudtuk átvenni. 8:8-ig felváltva születtek a találatok, Klivinyi Kinga három ízben vette be Herr Orsolya kapuját, Szabó Laura a büntetővonalról, Mireya González Álvarez pedig átlövésből volt eredményes. A 18. percben Kiss Nikolett szélről jutatta vezetéshez együttesünket, de nagyobb előnyre nem tudtunk szert tenni, hiszen minden gólra volt válasza a vendégcsapatnak (10:10). A félidő hajrájában akcióból nyolc percig maradt érintetlen a kapunk, Zeljana Stojak eszén hétméteresből nem tudott túljárni Tilinger Tamara, így Mireya González Álvarez és Klivinyi Kinga átlövéseivel átvettük a vezetést, végül a szünetben 13:13 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén.

A fordulás után tíz perc alatt az FKC egyszer tudta bevenni Janurik Kinga hálóját, míg lányaink Szabó Laura két értékesített hétméteresével, valamint Andjela Bulatovic és Kisfaludy Anett akciógóljaival 17:14-es előnyre tettek szert. A folytatásban Gridnyeva Szvetlana büntetőt hárított -nem az utolsót a mérkőzésen-, míg támadásban Mariama Signaté felállt fal ellen átlövésből, Larissa Araújo pedig Janurik Kinga indítása után cunderrel növelte találataink számát az utolsó negyedórára fordulva (20:16). Az ezt követő öt minutumban ellenfelünk ledolgozta hátrányát, sőt a vezetést is átvette a Fehérvár, de lányaink nem hagyták magukat, és Szabó Laura, valamint Gulyás Vanda találataival ismét nálunk volt az előny (22:21). A hajrá rendkívüli izgalmakat hozott: 24:25 után előbb Szabó Laura korát meghazudtoló higgadtsággal értékesített egy újabb hétméterest, majd Kiss Nikolett átlövésből szerezte vissza a vezetést csapatunknak a mérkőzés 60. percére fordulva. Az utolsó másodpercekben büntetőhöz jutott ellenfelünk, de Gridnyeva Szvetlana ismét hárította a hétméterest, ezzel az egész ÉRD Arénát talpra ugrasztva (26:25). Csapatunk legközelebb szombaton a Vác otthonában lép pályára, míg hazai pályán legközelebb március 11-én a Kisvárdát fogadjuk. Hajrá ÉRD!

K&H női kézilabda liga 2016/2017 13. forduló
Időpont: 
2017. február 24. 19:00

26

(13)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 8/6

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
6 (6)
2
3
7
2
1
2
1
2
Alba Fehérvár KC
1
1
4
6
4 (4)
1
1
1
6

25

(13)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 7/4

Vezetőedző
DELI Rita

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Hír: 
A nagy akarásnak győzelem lett a vége
Játékvezetők: Nagy Ferenc, Túróczy József

Támogatóink

Médiapartnereink