Itthon tartottuk a két pontot

NB I-es ifjúsági csapatunk az első perceket leszámítva, végig vezetve 34:30-as győzelmet aratott az EUbility-Group Békéscsabai ENKSE együttese ellen a bajnokság 13. fordulójában.
 
Az év második mérkőzésén Braun Laura Csenge találatával szereztünk vezetést az Békéscsaba csapata ellen, sőt Plesztovits Alexa és Braun Laura Csenge újabb találatával 3:1-re vezettünk. Az ezt követő öt percben azonban ellenfelünk három gólt szerzett, míg lányaink nem találtak a kapuba. 6:6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd csapatunk zsinórban öt gólt szerzett, míg a vendégcsapat jól záró védelmünknek köszönhetően öt percig gólképtelen maradt, így negyedóra elteltével 11:6-re vezettünk. Következő öt találatunkat egyaránt Lozsi Erna szerezte, jobbszélsőnk a szélről, indításból és hétméteresből is a kapuba talált. A játékrész hajrájában Merő Dóra hétméterest hárított, így 19:15-ös vezetésnél vonulhattak lányaink a szünetre. A második játékrész elején további két góllal sikerült növelnünk előnyünket, Lízer Dorottya átlövésgóljának és Plesztovits Alexa beállóból szerzett találatának köszönhetően. Ellenfelünk három gólra felzárkózott, de Lozsi Ernát nem tudták tartani a vendégek, aki a jobbszélről és a büntetővonalról is eredményes volt. Zsigmund Emese két büntetőt is hárított, így Braun Laura Csenge góljával 30:25-ös előnnyel érkeztünk az utolsó nyolc percre. Németh Patrícia találataival és Lozsi Erna újabb, önmaga tizennegyedik góljával már hét találat volt az előnyünk a végül 34:30-ra megnyert mérkőzésen. Gratulálunk!   
 
 
 
 
 
 
NB I/B-s junior csapatunk a végletekig kiélezett mérkőzésen 28:28-as döntetlent játszott a Győri Audi ETO KC II csapatával.
 
Az NB I/B-s bajnokság 10. fordulóján a találkozó első két találatát a vendégek szerezték. A 4. percben Lízer Dorottya szerezte első találatunkat, azonban fiatal irányítónk gólját négy győri találat követett (1:6). Plesztovits Alexa beállóból, míg Lízer Melinda egy betörés után találat a kapuba, a hátrányunkat azonban nem sikerült csökkenteni. Lozsi Erna előbb akciógólt szerzett, majd hétméteresből is eredményes volt jobbszélsőnk, 5:9-re alakítva az állást az első negyedóra végére. Ellenfelünk ezt követően hat percig gólképtelen maradt, míg Lozsi Erna és Plesztovits Alexa két-két gólt szerzett, amivel egy találatra felzárkóztunk. Az első játékrész hajrájában a vendégcsapat négygólos előnyre tett szert, az utolsó percben azonban Lízer Melinda hétméteresből beállította a 14:17-es félidei eredményt. A fordulást követően Lízer Melinda újabb értékesített büntetőjének, valamint Czirják Orsolya és Lízer Dorottya akciógóljainak köszönhetően egyenlített csapatunk. A 36. percben Szász Dóra beállóból szerzett találatával már lányainknál volt az előny, sőt a 45. percben már három góllal vezettünk, melyet a hajráig meg is tartott csapatunk (27:24). A találkozó utolsó nyolc percében Plesztovits Alexa büntetőből szerezte egyetlen találatunkat, amivel utolsó percre egygólos előnnyel fordultunk, a győri csapat azonban egyenlíteni tudott a 28:28-ra végződő összecsapáson. 
  
 
 
 
 
Kabalafiguránk Dragi a Suli Utánpótlás Kézilabda Program tagiskolái közül ezúttal a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában járt, ahol Maitz Ferenc iskolaigazgató beszélt az iskola és a sport kapcsolatáról.
 
Dragi a gyerekek legnagyobb örömére a SKUP-ban szereplő mind a tizenhárom iskolát felkeresi, a héten a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában látogatta meg az ott tanulókat. Érd legnagyobb iskolájába 985 diák jár, így kabalafiguránk sok pacsit és ölelést kapott és adott, mosolyt csalva a gyerekek arcára. Az iskola aulája megtelt a szünet idejére, mindenki szeretett volna testközelből találkozni Dragival, és a csengő elhangzását követően is alig akartak elmenni a következő órára.
  
Amint elkezdődtek az órák, elcsendesült az iskola és Maitz Ferenc iskolaigazgató mesélte el, hogy az intézménybe járó közel ezer gyerek közül több, mint 300 sportol versenyszerűen. A kézilabda mellett az úszás,  az atlétika, a labdarúgás, a röplabda, a kosárlabda és a cselgáncs is népszerű a kisiskolások körében. A SKUP hatására egyre több alsó tagozatos gyerek kezd el ismerkedni a kézilabdázás szépségeivel, akiknek Oláhné Balog Tünde, a program vezetője mutatja meg a sportág csínját-bínját. Firnicz József Tanár Úrnak köszönhetően a fiúk szivacskézilabdáznak, illetve a Kölyök Kőrösi Egyesület keretein belül is nagyon közkedvelt a kézilabda. Az Igazgató Úrnak pozitívak a benyomásai a klubbal kötött együttműködéssel kapcsolatban, hiszen az Oláhné Balog Tünde által vezetett SKUP által egyre több gyerek szereti meg a kézilabdát, akik évről-évre fejlődnek. A sportág iránti odaadást mi sem bizonyítja jobban, hogy az iskolába járó gyerekek rendszeresen az ÉRD Arénában tekintik meg az NB I-es felnőtt csapat mérkőzéseit, akárcsak Maitz Ferenc Igazgató Úr, és a tanári kar többsége is.
 

Támogatóink

Médiapartnereink