Hiába a jó kezdés, vereség lett a vége az Alba ellen

A válogatott szünet után az Alba Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzéssel folytatódott csapatunk számára a bajnokság. A pazar kezdés ellenére azonban nem sikerült kiharcolni a győzelmet és 31–29-es vereséget szenvedtünk a rangadón.

Hadfi Gréta védésével, majd Kopecz Barbara találatával indult a találkozó. A meccse elején rendre góllal zárultak az érdi támadások, miközben a hazaiak nem érezték a ritmust, így a 6. percben már 6-1-re vezettünk. Józsa Krisztián időkérése után valamelyest kezdett magára találni az Alba és a 16. percben Töpfner Alexandra hétméteresével sikerült is egyenlítenie (9-9).

 Sőt, 2 perccel később Besszer Borbála góljával a mérkőzés során először már a vendéglátóknál volt az előny (11-10). Innen még sikerült visszavennünk a vezetést és a félidőre egy gólos fórral mehettünk (15-16). 

A második játékrész ismét Kopecz büntetőjével kezdődött – az átlövő összesen 11 gólig jutott, és ezzel már ő a legeredményesebb játékosunk idén (80 gól) -, lerázni azonban nem sikerült ellenfelünket.

A 42. percben jött az Alba jobbszélsője, és Töpfner góljával ismét fordított a Fehérvár (21-20). Hiába próbáltak meg mindent Horváth Roland tanítványai, nem sikerült egalizálni. A hajrához érve már hétméteresből sem ment, Tóth Nikolett összesen hármat is hárított a találkozón (egyébként a játékvezetők 21-szer mutattak a büntetővonalra a meccs során). 10 perccel a vége előtt már 3 góllal is elhúzott az Alba, és innen már nem is engedték ki a kezükből az irányítást a hazaiak, taktikusan őrizték előnyüket és végül 31-29-re megnyerték az összecsapást.

K&H női kézilabda liga, 17. forduló
Alba Fehérvár KC – ÉRD 31-29 (15-16)

ÉRD: Hadfi – Bódi, Sztankovics, Horváth D., Vukajlovics 7, Szabó Kitti 4 (1), Fekete B. 3.
Csere: Kántor (kapus), Kopecz 11 (8), Mód 1, Csáki L. 1, Paróczy 2, Kiss Dorottya.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink