Győzelemmel kezdtünk a 3. Global Safe Kupán

Csapatunk a békéscsabai 3. Global Safe felkészülési torna első mérkőzésén 40:23-as győzelmet ért el a Mosonmagyaróvári KC SE együttese ellen. 

 
A tavalyi évhez hasonlóan csapatunk idén is három felkészülési mérkőzésen szerepel a békéscsabai Global Safe Kupa keretein belül. Az első találkozón a Mosonmagyaróvári KC SE volt lányaink ellenfele. A gólnélküli első két percet követően Mireya González Álvarez bejátszásából Kisfaludy Anett szerezte a mérkőzés, és a torna első gólját. Janurik Kinga hajszálpontos indítását Katarina Krpez Slezak váltotta gólra, majd válogatott kapusunk büntetőt hárított, mellyel megtartottuk kétgólos előnyünket (3:1). Ellenfelünk a 6. percben szerezte második találatát, ezt megelőzően Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak is eredményes volt, így 5:2 állt az eredményjelzőn. A Mosonmagyaróvár góljaira Fekete Bozsana és Klivinyi Kinga révén gyors középkezdések után válaszoltunk, megtartva háromgólos előnyünket (9:6). Emberhátrányban Klivinyi Kinga átadásából Kisfaludy Anett volt eredményes, viszont ellenfelünk felzárkózott egy találatra, de a vezetést nem adtuk ki kezünkből (10:9). 12:11-et követően Klivinyi Kinga szerezte a mérkőzés egymást követő öt találatát, így a játékrész utolsó három percére hatgólos előnnyel érkeztünk. Janurik Kinga kapuja a félidő utolsó perceiben érintetlen maradt, míg támadásban Andjela Bulatovic talpról, Klivinyi Kinga pedig átlövésből vette be a mosonmagyaróvári kaput. A játékrész utolsó találatát ellenfelünk szerezte időntúli hétméteresből, kialakítva a szünetbeli 19:12-es eredményt.
A fordulást követően ellenfelünk jegyezte a második félidő első két találatát, melyre Klivinyi Kinga kiszorított helyzetből cundergóllal válaszolt. Kisfaludy Anett emberhátrányban, majd Klivinyi Kinga már létszámegyenlőségben talált a kapuba, ezzel visszaállt a félidei hétgólos különbség (22:15). A 40. percre zsinórban negyedik gólunkat Szabó Laura lőtte hétméteresből, így tízgólosra növeltük vezetésünket, majd Janurik Kinga védése után Mireya González Álvarez indításgóljával már 27:16 állt az eredményjelzőn. Ezt követően az 50. percig felváltva születtek a találatok, majd Mireya González Álvarez, Andjela Bulatovic és Gulyás Vanda voltak eredményesek, 34:20-ra alakítva az állást. A mérkőzés utolsó öt percében ellenfelünk akcióból egyszer tudta bevenni Janurik Kinga kapuját, míg lányaink Mireya González Álvarez révén átlövésből és betörésből, Fekete Bozsana pedig szélről is bevette ellenfelünk kapuját, tovább növelve előnyünket. A mérkőzés utolsó gólját Gulyás Vanda szerezte beállóból, kialakítva a 40:23-as végeredményt. Lányaink holnap reggel 9:30-kor a román HC Zalau, míg este a torna utolsó mérkőzésén a hazai pályán szereplő EUbility Group Békéscsabai NKSE ellen lépnek pályára.
 

Támogatóink

Médiapartnereink