Győzelem az év első hazai mérkőzésén

Csapatunk az év első ÉRD Arénában rendezett mérkőzésén 31:23-ra nyert a Kispest NKK ellen a K&H női kézilabda liga 10. fordulójában. 

 
A találkozón Szabó Laura kiharcolt hétmétereséből Katarina Krpez Slezak szerezte első találatunkat az 5. percben, majd három minutummal később Janurik Kinga védése után kapusunk indítását szerb jobbszélsőnk váltotta gólra (2:1). A 15. perc végén egy kivédekezett vendég akciót követően Mariama Signaté indította Klivinyi Kingát, aki háromgólosra növelte előnyünket (6:3). Majd öt perc alatt Gulyás Vanda két-, illetve Katarina Krpez Slezak és Klivinyi KInga találataira egyetlen kispesti gól volt a válasz, így 11:5-ös eredmény állt az eredményjelzőn. A 27. percben a remek formában védő Janurik Kingát Zeljana Stojak váltotta a kapuban, aki először lépett pályára az ÉRD Aréna közönsége előtt. A 15:7-es félidei eredményt Szabó Laura állította be.
A második félidő Zeljana Stojak védésével kezdődött, ám a játékrész első két találatát a vendégek szerezték.  A folytatásban Andjela Bulatovic bejátszását Kisfaludy Anett váltotta gólra, majd ugyanez az összjáték egy minutummal később megismétlődött, Yulia Khavronina lerohanás végén talált be, a tízgólos különbséget pedig Szabó Laura értékesített hétméterese jelentette (19:9). Saját nevelésű beállónk a büntetővonalról, és akcióból is eredményes volt, mellyel 21:10-re nőtt vezetésünk. A vendégcsapat a 42. percre két gólt lefaragott hátrányából, ezután felváltva születtek a gólok, így az 50. percig nem tudtuk növelni előnyünket (27:18). A mérkőzés hajrájában Gulyás Vanda és Larissa Araújo növelte találataink számát, azonban a vendégek csökkentették a különbséget, míg a mérkőzés utolsó gólját Larissa Araújó szerezte gyors ellentámadás végén, beállítva a 31:23-as végeredményt. Lányaink legközelebb négy nap múlva lépnek pályára, akkor az EHF-Kupa küzdelmeiben a német SG BBM Bietigheim lesz az ellenfelünk. A mérkőzésre jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán! A megváltott BÉRLETEK, és VIP bérletek a nemzetközi kupamérkőzésre is ÉRVÉNYESEK!
 

Támogatóink

Médiapartnereink