Érvényesült a papírforma a Ferencváros ellen

Csapatunk jól kezdett a sokkal esélyesebb Ferencváros ellen, de végül az első félidőben eldőlt a két pont sorsa. A fordulás után Hadfi Grétának is köszönhetően jóval kevesebb találat esett, így alakult ki végül a 30-18-as végeredmény.

Kihagyott helyzetekkel indult a találkozó, majd a 3. percben Alicia Stolle szerzett vezetést a Ferencvárosnak. Egészen négy percig tartott ki a hazai fór, és Kopecz Barbara távoli lövésével már nálunk volt az előny (4-5). Sztankovics gólja után, 5-6-os állásnál hiába került emberhátrányba Elek Gábor csapata, egy 6-0-s futással fordított és meglógott (11-6). Innen még felzárkóztunk három egységre, de ismét következett egy 5-0-s rövidzárlat, így rövid idő alatt nagy hátrányba kerültünk (16-8). A félidő hátralévő részében Kopecz további találataival tartotta magát a gárda, de így is 20-11 volt az állás a szünetben.

A fordulás után Vukajlovics talált be, majd Hadfi Gréta remek védéseinek köszönhetően 5 perces gólcsend következett. Igaz a túloldalon Horváth Roland lányai sem tudtak gólt szerezni. A Fradi legújabb szerzeménye, Beatrice Edwige első zöld-fehér találatával szakította meg ezt a periódust, majd Szöllősi-Zácsik bombájával lett meg a közte tíz (22-12). Fiatal kapusunk továbbra is parádézott (Hadfi összesen 15 védést bemutatva, 44 %-kal védett), de nem tudtunk közelebb férkőzni.

A hajrához érve sem változott a tendencia, így hiába kapott együttesünk csak tíz gólt a második félidőben, végül 30-18-as vereséget szenvedett a címvédő otthonában. Rövid válogatott szünetet követően március 11-én, az Alba Fehérvár ellen nagyon fontos mérkőzésen lépnek pályára a lányok.

K&H női kézilabda liga, 16. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria – ÉRD 30-18 (20-11)

ÉRD: Kántor – Bódi, Vukajlovics 4, Sztankovics 2, Mód 1, Kopecz 8 (2), Fekete B. 1. 
Csere: Hadfi (kapus), Horváth D., Paróczy 1, Kóka 1, Takács C., Csáki L., Pécsi.

Horváth Roland:

„Az eredmény nem volt kérdés előzetesen sem. Annyit kértem a lányoktól, hogy  védekezésben próbáljuk megnehezíteni a dolgukat. Ez párszor sikerült is, főleg Hadfi Grétának köszönhetően a második félidőben. Támadásban látszik azért a deficit. Az a súly és tudáskülönbség most elég vastagon ki is jött. Ez a tizennyolc gól ez igen-igen kevés, a góllövések számában előre kell lépnünk, de javunkra szól, hogy szépen küzdöttünk, harcoltunk. Kevesebben is voltunk, mint ahogy megszoktuk és ez mind befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.”

Hadfi Gréta:

„Összességében minimális célokat talán tudtunk teljesíteni. Fontos, hogy nem sérült meg senki és emellett elöl is voltak szerintem szép megmozdulásaink, illetve annyira brutálisan nem kaptunk sok gólt.”

 

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink