Értékes két pontot szereztünk

Csapatunk a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában nagy csatában 22:25-ös győzelmet ért el a Mosonmagyaróvári KC SE otthonában. 

 
A bajnokság küzdelmeiben, két EHF-Kupa mérkőzés között Mosonmagyaróváron léptünk pályára. A találkozón Janurik Kinga védése után Fekete Bozsana lerohanásból juttatta vezetéshez csapatunkat, majd egy újabb kivédekezett hazai akciót követően Andjela Bulatovic duplázta meg előnyünket. Ellenfelünk 4:3-ra fordított, de Mireya González Álvarez és Fekete Bozsana találataival a 11. percben visszavettük a vezetést (4:5). A játékrész középső harmadában Katarina Krpez Slezak büntetőből szerezte egyetlen találatunkat, így húsz perc játék után 8:6 állt a mosonszolnoki csarnok eredményjelzőjén. Ezt követően lányaink négy perc alatt zsinórban öt gólt lőttek, Szabó Laura és Katarina Krpez Slezak kétszer-kétszer, Klivinyi Kinga pedig egyszer talált a kapuba, mellyel 8:11-re fordítottunk. A féldiő hajrájában újból egyenlítettek a hazaiak, de Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak góljainak köszönhetően 12:14-es vezetésnél vonulhattunk a szünetre.
A fordulást követően ellenfelünk háromszor vette be kapunkat, majd előbb Katarina Krpez Slezak, utána pedig Larissa Araújo egyenlített. A játékrész nyolcadik percében Klivinyi Kinga átlövésgóljával újra csapatunk vezetett, de válogatott balátlövőnk és Mireya González Álvarez találatára is volt válasza a jól küzdő Mosonmagyaróvárnak. A sportszerűen harcos mérkőzésen a második félidő közepén fej-fej mellett haladt a két csapat, a folytatásban azonban öt percig érintetlen maradt Janurik Kinga kapuja, míg lányaink Mireya González Álvarez, Katarina Krpez Slezak és Szabó Laura góljaival háromszor voltak eredményesek (19:21). 21:21-nél újra egyenlő volt az állás, de Klivinyi Kinga egy minutumon belül kétszer is labdát szerzett, majd értékesítette helyzetét. A hazaiak a találkozó utolsó tizenkét percében egyszer tudták bevenni a több bravúrt is bemutató Janurik Kinga kapuját, végül a 22:25-ös végeredményt Mireya González Álvarez betörés után állította be, mellyel csapatunk fontos két bajnoki pontot szerzett meg. Lányaink legközelebb négy nap múlva lépnek pályára, az EHF-Kupa küzdelmeiben a norvég Byasen Trondheim lesz az ellenfelünk. A mérkőzésre jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán! A megváltott BÉRLETEK, és VIP bérletek a nemzetközi kupamérkőzésre is ÉRVÉNYESEK. Hajrá ÉRD!
K&H női kézilabda liga 2016/2017 12. forduló
Időpont: 
2017. január 25. 19:00

22

(12)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 4/4

Vezetőedző

Motherson-Mosonmagyaróvár
2
6
3
2
3
4 (4)
2
ÉRD
7
Katarina Krpež-Šlezák 6 (1)
3 (1)
1
2
4
2

25

(14)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 5/2

Vezetőedző
SZABÓ Edina

Helyszín: 
Mosonszolnok Sportcsarnok
Játékvezetők: Markó Gábor, Hargitai Gábor

Támogatóink

Médiapartnereink