Szülők figyelem – kézis osztály indul a Batthyányban

Klubunk régi terve válhat valóra ősztől a Batthyány sportiskolával együttműködve meghirdetett kézilabda tagozat létrejöttével. Ez minden eddiginél jobb lehetőséget teremt a labdát és a mozgást szerető kislányoknak, hogy tökéletes körülmények között, tapasztalt pedagógusok és edzők közreműködésével bontakoztassák ki a tehetségüket.

A Batthyány Sportiskolai Általános Iskola Érd egyik legrangosabb intézménye, ahol országosan is kiemelkedő szakmai munka folyik. A végzősök közül válogatottak, világ- és Európa-bajnokok kerültek ki, emellett 2017-ben az intézmény lett Pest megye legeredményesebb iskolája sport vonalon és innen került ki az év testnevelője is.

Az új tagozat egy vegyes osztályból áll: 15 lány kézilabdázni, ugyanennyi fiú pedig focizni fog majd. A sportágat órarendbe illesztve, a testnevelésórák keretein belül ismerhetik meg a gyerekek, így nem terhelik délutáni többlet-edzések a gyerekeket és szüleiket. Az ÉRD edzőinek szakmai tudása és az iskola pedagógusainak sok évtizedes gyakorlata garancia arra, hogy a legjobb kezekben legyenek.

A Batthyányban fontosnak tartják, hogy diákjaik optimálisan fejlődjenek, jól érezzék magukat az iskolában és képességeiknek megfelelően tanulhassanak. Az otthonos tantermek rendkívül jól felszereltek, az intézményhez lelátós tornacsarnok is tartozik. A jelenleg is zajló nagyszabású bővítés-felújítás végére pedig egy kívül-belül XXI. századi épület várja majd a gyerekeket.

Hitvallásuk, hogy nem mindenkiből lesz élsportoló, de mindenkinek van egy lehetősége, hogy álmait megvalósítsa. A sportos foglalkozások mellett a gyerekek tantárgyi szakkörökön, művészeti képzéseken is részt vehetnek. A tanórán kívüli foglalkozásokat mindenekelőtt az ő igényeiket szem előtt tartva szervezik, kiemelten kezelve a kulcskompetenciák fejlesztését, a tehetséggondozást és szükség esetén a felzárkóztatást.

Az ÉRD csapata által kiépített utánpótlási rendszer biztosítja, hogy a legtehetségesebb lányok az iskolai keretekből kilépve, magasabb szinten is űzzék a kézilabdát. A legfontosabb cél természetesen nem az élsportra nevelés, hanem a rendszeres sportolás és az egészséges életmód fontosságának tudatosítása a gyerekekben, akik a csapatsportok révén közösségi élményeket szereznek és szociális készségeik is fejlődnek.

A kézilabda tagozat több ingyenes és nyilvános rendezvényen is bemutatkozik a következő hetekben, ahová szeretettel várunk minden szülőt és érdeklődőt. Az eseményeket bemutatjuk a Batthyány Sportiskola képzési kínálatát, találkozhatnak az osztályt tanító pedagógusokkal és edzőkkel.

Mindegyik rendezvény helyszíne az iskola tornaterme: Érd, Fácán köz 1.

  • Március 1., péntek 14.30-tól: Batthyány Sportnap az ÉRD női kézilabda klub közreműködésével

További ingyenes és nyitott játékos bemutatkozó és ismerkedő alkalmak Schóber János testnevelő tanár és az ÉRD szakmai stábjának a vezetésével:

  • Március 2., szombat, 9:00-10:00
  • Március 12., kedd, 16:00-17:00
  • Március 16., szombat, 10:00-11:00

Mozgásos szintfelmérő felvételi a sportiskolai osztályokba:

  • Március 19., kedd, 16:00-18:00
  • Március 25., hétfő, 14.30 általános felvételi a sportiskolai osztályba jelentkezőknek (többi sportág)

Támogatóink

Médiapartnereink