Remekül helytállt, de kikapott az MTK-tól a foghíjas ÉRD

Nyolc hiányzó játékosa nélkül, igencsak foghíjas kerettel nagyot küzdve kapott ki 33–28-ra hazai pályán az MTK Budapesttől a női kézilabda NB I hatodik fordulójában az ÉRD, amely pályaválasztóként először szenvedett vereséget a fővárosi kék-fehérek ellen.

Noha az ÉRD vendégeként még nem nyert az MTK Budapest, a K&H liga hatodik fordulójában erre komoly esélye mutatkozott Golovin Vlagyimir lányainak, miután az ÉRD-nél a napokban több játékosnál is felmerült a koronavírus-gyanú. Miután viszont a tesztek eredményei közül csak egy negatív érkezett meg az Érdi Sport Kft. közleménye szerint, a fővárosiak nem mentek bele a halasztásba - pláne úgy, hogy korábban a Kisvárda és a Békéscsaba elleni mérkőzésük is elmaradt, de egyik együttesnél sem találtak fertőzöttet.

Ennek ellenére az ÉRD sérültjei (Kopecz Barbara, Fekete Bozsana, Zsiborás Luca, Simon Armilla) mellé most újabb meghatározó játékosok csatlakoztak, hiszen a házi góllövőlistát 32 találattal vezető Walfisch Mercédesz, a tizennégygólos Király Réka, a tízgólos Mód Noémi és Horváth Dóra sem volt bevethető. Ilyen előzmények után pedig a tisztes helytállásban bízhatott a tartalékosan is kiálló házigazda.

A meccs első gólját Paróczy Sára révén az ÉRD szerezte, sőt Mézes Laura góljával még egyszer vezetett a vendéglátó, de Szöllősi-Zácsik Szandráék egy négygólos szériával fordítottak, amelyen Horváth Roland időkérése sem tudott változtatni. Györkös Rebeka zsinórban bemutatott három védésének köszönhetően néhány percig nem nőtt a különbség, de nagy fejtörést okozott Horváth Rolandnak a kieső belső emberek pótlása, így többször csak Szabó Kitti és Dana Abilda volt középen, s két beállóval, Paróczy Sárával és Sztankovics Rékával operáltak a hazaiak.

A felforgatott összeállításban játszó ÉRD becsülettel küzdött, s noha a vendégek biztosan tartották a három-négygólos különbséget, a hazai együttes sem akart jelentősen leszakadni. Kóka Mariann például megszerezte első gólját az élvonalban, de Landi Gabriella is szép gólokkal vétette észre magát, sőt, a szünet előtt a felnőtt NB I-ben Kovács Barbara is bemutatkozhatott. A játékrész hajrájában pedig olyannyira remekelt az ÉRD, hogy egy gólra zárkózott fel (12–13).

A fordulás után a kapuban tovább remeklő Györkös Rebeka mellett a túloldalon Paróczy Sára egyenlített is (13–13), ezután pedig folyamatosan az MTK nyakán lógott az ÉRD, de a fővárosiak megrázták magukat. Szekerczés Luca sorozatban lőtt három góljával a 41. percben öt volt közte (17–22).

A becsülettel küzdő hazaiak a folytatásban sem adták fel. A jóval mélyebb kerettel bíró MTK pedig mintha belekényelmesedett volna a meccsbe. Ezt kihasználva a rendkívül lelkesen játszó Landi Gabrielláék kilenc perccel a vége előtt visszajöttek két gólra is (25–27)!

De a hajrában kijött az MTK rutinja és Golovin Vlagyimirék 33–28-ra nyertek.

A vereség ellenére minden elismerést megérdemelnek az ÉRD játékosai, akik még ebben a helyzetben is szívvel-lélekkel küzdöttek, s az ilyen vereséget a közönség is értékeli!

Posted by ÉRD Handball on Wednesday, September 23, 2020


Az ÉRD szeptember 23-án, 18 órától a Váci NKSE vendégeként lép pályára a bajnokság hetedik körében.

 

Női kézilabda NB I, 6. forduló
ÉRD–MTK Budapest 28–33 (12–13)
ÉRD Aréna, 500 néző. V.: Őri, Pozdena
ÉRD: GYÖRKÖS – Csáki 1, Abilda 3, Szabó K. 2, PARÓCZY 6 (4), LANDI 6, Mézes 4
Csere: Győrffy (kapus), Sztankovics 2, Kóka 4, Kovács B.
Vezetőedző: Horváth Roland
MTK: Győri – Dávid-Azari 4, SZEKERCZÉS 8 (3), Marincsák 2, DAKOS 5, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 5, Pelczéder
Csere: Suba (kapus), Szabados, Pál T. 6 (4), Sári, Juhász E., Sallai 3, Bujdosó-Gerháth
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–2. 6. p.: 2–5. 14. p.: 3–8. 17. p.: 5–10. 23. p.: 8–12. 26. p.: 10–13. 35. p.: 14–14. 40. p.: 17–21. 46. p.: 21–25. 51. p.: 25–27. 56. p.: 25–30.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 9/7

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

EGY CSAPAT EGY SZÍV!
Hajrá ÉRD!

Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink