Női kézi: nagyot küzdött, de kikapott a Fraditól az ÉRD

Nem indult túlságosan kedvezően az ÉRD számára a Fradi elleni vendégjáték. A fővárosi zöld-fehérek ellentmondást nem tűrően törték át az érdi falat. A játék ezen elemében a szűk nemzetközi elitbe tartozó Nerea Pena pedig egymás után háromszor mattolta Janurik Kingát, a túloldalon viszont csak Szabó Laurának volt válasza. Az első tíz percben Jovana Kovačević kétperces kiállítása miatt pedig 7–3-ra lépett meg a házigazda.

Ugyan az ÉRD támadójátéka némileg feljavult a folytatásban, de az agresszív FTC-védelmet így is nehezen lőtték át Jelena Lavkóék, Szabó Edina pedig 12–7-nél a tizennyolcadik percben időt is kért.

Az ezutáni percekben ugyan a Fradi valamelyest növelte előnyét, de egy kisebb pihenő után remekül tért vissza kapujába Janurik Kinga, a túloldalon pedig a Tóth Gabriella vezette ÉRD Kiss Nikolett révén kettőre zárkózott (15–13) és a szünetre sem nőtt a különbség.

A fordulás után az ÉRD kezdett támadásban, de ahelyett, hogy egy gólra zárkózott, az FTC két exérdi, Klivinyi Kinga és Schatzl Nadine találataival ismét elhúzott.

Az ÉRD ugyan próbálta tartani a közte négyet, sőt, volt, hogy fel is kapaszkodott, azonban hiába Szabó Edina időkérései, ezúttal ezek sem segítettek. Marketá Jeřábková harmadik kétperces kiállítása miatt jelentősen visszaesett a vendégek variációs lehetősége támadásban, amelyet a Fradi ki is védekezett, majd lerohanásból és felállt fal ellen is rendre eredményes volt. A hajrában kissé elfogytak a vendégek, így az FTC végül 35–30-ra nyert, de az ÉRD is végig tartotta a lépést közvetlen bajnoki riválisával, s tisztességgel helyt állt az Elek Gyula Arénában.

– Küzdöttünk végig. Az első félidőben sok két percünk volt és szinte végig emberhátrányban játszottunk, ez nagyon nehéz volt és az ellenfél nagyon jól használta ki. A második félidőben is sok ki nem kényszerített labdaeladásunk volt, amit gyorsan megbosszult a Fradi. Amikor kicsit többel el tudott lépni az ellenfél, mint három-négy gól, akkor megtörtek bennünket és sajnos kicsit több lett a különbség közte, mint amit vártunk – mondta az ÉRD jobbátlövője, Kiss Nikolett.

– Az első félidő elején nagyon koncentráltunk, sok minden összejött, amit megbeszéltünk. A második felében nem annyira sikerült a helyzetkihasználás, de a szünetben megbeszéltük, min kell változtatni és jól jöttünk ki belőle, nagyon jó iramot diktáltunk, így lett öt közte – értékelt a hazaiaktól Lukács Viktória.

K&H női kézilabda liga, 12. forduló
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–ÉRD 35–30 (16–14)

Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Bonifert, Oláh
FTC: Bíró – LUKÁCS V. 6, Háfra 3, Mészáros R. 2, KOVACSICS 6, PENA 8 (4), Schatzl Nadine 3
Csere: Szemerey (kapus), Horváth D., KLIVINYI 4, Klujber 3, Zsiborás
Edző: Elek Gábor
ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 3 (1), Kiss N. 1, TÓTH G. 7, SZABÓ L. 6, Kovačević 3, C. Lassource 4
Csere: Foggea (kapus), Lavko 1, Jeřábková 2, Simon A., Gávai, Schatzl Natalie 2
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–1. 9. p.: 6–3. 14. p.: 9–6. 22. p.: 13–9. 28. p.: 15–13. 34. p.: 20–16. 40. p.: 23–20. 44. p.: 27–22. 51. p.: 30–25. 56. p.: 34–27.
Kiállítások: 6, ill. 16 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést védekezésben és támadásban is, amely megnyugtatott bennünket. Onnantól beindult egy elképesztő hullámvasút, melyben voltak nagyszerű öt percek és borzasztó percek is és ez kitartott a mérkőzés végéig. Hálistennek, amikor kellett, helyén volt a szívünk. Tisztában voltunk vele, hogy egy nagyon jól felkészített ÉRD fog ide érkezni, amely nagyon szeretne itt nyerni. A második félidő eleje volt a kulcsa a mérkőzésnek, amikor 16–14-nél nem tudtak közelebb kerülni, onnantól megnyugodtunk és tudtuk növelni az előnyt. Amikor magabiztosabb előny birtokába jutottunk, akkor túl nyugodtnak láttam a csapatot. Nagyon fontos győzelem volt ez ma, gratulálok a lányoknak.

Szabó Edina: – Gratulálunk a Ferencvárosnak a győzelemhez! Nagyon dolgozunk a védekezésünk stabilizálásán, de még hosszú az út, mire ez olyan védelem lesz, ami biztosabb lábakon áll. Sajnálom, hogy a második félidő elején nem tudtunk azzal a dinamikával játszani, ahogy befejeztük az elsőt, és túl nagy előnyt adtunk az ellenfélnek és már csak futottunk az eredmény után.

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink