Nem sikerült a kötelező győzelem

Hiába Tóth Gabriella és Kiss Nikolett egy-egy remek gólja, nem indult jól az ÉRD számára a Kisvárda elleni meccs, hiszen a vendégek Pásztor Bettina több védésének, illetve eredményes támadójátékuknak köszönhetően az első tíz percet 6–2-re nyerték.

Érezhető volt, hogy az ÉRD is ébredezik, de felállt fal ellen nem találta a megoldást, vagy ha mégis, akkor Pásztorban akadt el a labda. Coralie Lassource két találata ellenére azonban Szabó Edinának a tizennegyedik percben időt kellett kérnie, hiszen sem Isabel Guialót, sem Tamires Morenát, sem Tamara Radojevicset nem tudták tartani a hazaiak (4–8).

Marketá Jerábková beállítása mind védekezésben, mind támadásban sokat lendített a vendéglátón, a cseh átlövő két gólja után pedig Dévényi János rendelte magához övéit (7–9).

A játékrész hajrájában hol az ÉRD-nek, hol a Kisvárdának voltak jobb periódusai, igaz, a vendégek meg is kapták a kellő támogatást az érdi kétperces kiállítások és a sorozatos véleményes hetesek megítélésével, melyeket Tamara Radojevics biztos kézzel értékesített is, így a pihenőre 16–12-es vendégvezetéssel vonultak a csapatok.

A második félidő annak ellenére sem indult rosszul hazai szempontból, hogy a vendégektől Radojevics már hetedik gólját jegyezte, hiszen erre Szabó Laura kétszer és Krpezs-Slezák Katarina egyszer vette be a vendég kaput. 17–15-ös kisvárdai előny után azonban megint a hullámvölgy alján találták magukat az érdiek, hiszen a KKC ismét meglépett (15–20).

Az ÉRD hiába jött vissza ismét látótávon belülre, a Kisvárda ezután is fokozni tudta a tempót és megtalálta a rést az érdi pajzson, a hajrá előtt pedig 27–21-re vezetett.

Az utolsó tíz perc nem hozott jelentős változást, az ÉRD továbbra is belehibázott a támadások befejezésébe – Pásztor Bettina pedig bravúrosan védett –, a túloldalon pedig minden összejött, így a Győr utána Kisvárda is legyőzte az ÉRD-et az ÉRD Arénában.

– A bajnokságban hazai pályán eddig jól ment a játék, ma ez nem így volt. Azt hiszem, hogy voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor úgy éreztem, vissza tudunk jönni, meg tudjuk fordítani, hiszen ez egy nagyon fontos meccs volt minden szempontból. Ezt az energiát, erőt nem sikerült megtalálni, a legfontosabb pillanatokban hibák csúsztak a játékba. Nem a küzdéssel volt a probléma, de azt az erőt, egységet nem tudtuk a pályára vinni. A csapatunknak ez egy nagy lecke, hiszen jól állunk a bajnokságban és ezt nem kell elfelejteni. Ez egy kis komfortot adott, de amikor megérezték a lányok, hogy elmehet ez a hajó, akkor görcsössé vált a játék. Szomorú vagyok emiatt, de nagyon kemény bajnoki hajrá vár még ránk, gyűjteni kell az erőt, levonni a tapasztalatokat és készülni a következő meccsekre – nyilatkozta Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Készültünk erre a találkozóra, hiszen már kétszer csaptunk össze idén és mindkétszer vereséget szenvedtünk. Szerettünk volna visszavágni, épp ezért nagyon motiváltan jöttünk ide. Nehéz szakaszán vagyunk túl a bajnokságnak. Ami múlt héten Siófokon látszott az első félidőben, azt most két félidőn keresztül sikerült tartani. Ma nekünk a bab is hús volt, az Érdnek pedig valahogy nem jött össze a mai nap – értékelt Dévényi János, a Kisvárda vezetőedzője.

– Nagyon jól játszott a Kisvárda, ami ránk nem volt igaz. Mondhatnám, hogy szerencsénk sem volt, de nem ezt a játékot tudjuk produkálni, amit ma mutattunk, nagyon dekoncentráltak voltunk, sok labdát elhagytunk, a kapusukat szétlőttük… Jó csapat vagyunk és egy ilyen vereség után is össze tudjuk magunkat szedni és össze is kell szedni magunkat! Szeretnénk a legjobb helyen befejezni a szezont – mondta Szabó Laura, az ÉRD beállója.

– Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, sikerült végrehajtani az előzetes tervet és végig küzdöttünk, a legjobbat nyújtottuk védekezésben és okosan támadtunk és ezt megtettük. Nagyon boldogok vagyunk – fogalmazott Tamires Morena, a KKC beállója.

 

K&H női kézilabda liga, 23. forduló
ÉRD–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 24–31 (12–16)
Érd, 1100 néző. V: Hargitai, Markó
ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 4, Lavko 1, Tóth G. 2, Szabó L. 4 (1), Kovacsevics 3, C. LASSOURCE 5
Csere: Foggea (kapus), Kiss N. 1, Simon A., JERÁBKOVÁ 4, Schatzl Natalie
Edző: Szabó Edina
KKC: PÁSZTOR B. – Orbán Adrienn, A. Klikovac 1, Radojevics 8 (5), MORENA 5, GUIALO 8, Milosevics 2
Csere: HAKUNOVA 3, Rebicová, Benko 4 (1), Tomkovics
Edző: Dévényi János
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–3. 11. p.: 3–7. 19 p.: 8–9. 27. p.: 12–15. 34. p.: 15–17. 43. p.: 17–22. 50. p.: 21–27. 57. p.: 22–30.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 8/6

Forráshttps://erdmost.hu/cikk/noi-kezi-nem-sikerult-kotelezo-gyozelem

Támogatóink

Médiapartnereink