Nagyot küzdött, de nem bírt a Fradival az ÉRD

Remek hangulatban, telt házzal fogadta az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét a K&H női kézilabda liga első fordulójában az ÉRD. A fővárosi zöld-fehérek a mérkőzés elejétől kezdve vezettek és győztek végül 31–28-ra.

Nagy iramban és tüzes szurkolókkal a hátuk mögött kezdték meg a 2019/2020-as idényét az FTC ellen Janirik Kingáék. A mérkőzés első gólját egy gyors akció után Tóth Gabriella szerezte, ezután viszont Klujber Katrinék háromszor is bevették a hazai kaput. Marketá Jerábková hétméterese és Schatzl Natalie fantasztikus gyorsindításos gólja után hiába egyenlített az ÉRD (3–3), a fővárosiak – főként Danick Snelder góljaival – egy ötgólos sorozattal megléptek.

Szabó Edina időkérése sem segített, Háfra Noémi bombái egymás után háromszor találtak utat az érdi kapuban. A következő percekre ugyan a támadójáték összeállt, de Alexandra do Nascimentóék találataira rendre válaszolt az FTC, így Szabó Edina a huszadik percben második idejét is kikérte (7–14).

A félidő második felében ugyan egyenrangú partnere volt Elek Gábor csapatának az ÉRD, ám hátrányából csak két gólt tudott faragni (12–17).

A fordulás után nem változott a meccs irama, az FTC tartotta az öt-hatgólos különbséget, de a játékrész derekára az ÉRD védekezése és támadása is egyre jobb lett, így Elek Gábor is magához hívta övéit a 43. percben (19–23).

Fel is javult a vendégek játéka, akiktől Háfra Noémi mellett Klujber Katrinnak is minden bejött, a Fradi pedig biztosan őrizte előnyét, hiába a háromgólos érdi roham, amelyben Nascimento, Szabó Laura és Schatzl Natalie is eredményes volt (24–29).

Az utolsó percek sem hoztak változást, az ÉRD a nyitókörben 31–28-as vereséget szenvedett az FTC-től.

– Jól kezdtük a meccset, a védekezésünk jól összeállt, ezt gyakoroltuk egész héten és a felkészülés alatt is. Elől is jól érvényesültünk, sok gólt tudtunk lőni, a védekezésből jó lerohanásokat tudtunk vezetni, szerintem ezzel tudtunk nyerni. A végére ugyan szoros lett az eredmény, de tudtunk nyerni – fogalmazott a mérkőzés legeredményesebb játékosa, a tíz gólt szerző FTC-átlövő, Háfra Noémi.

– Sajnálom az első félidőt, hagytuk ellépni az ellenfelet, utána már próbáltunk kapaszkodni, de támadásban nem úgy jöttek össze a dolgaink, védekezésünk sem úgy működött. Janurik Kinga tartott minket, de elől nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Aztán kijöttünk a második félidőre, az öltőzőben megbeszéltük, min kéne javítani. Örülünk, hogy a második félidőt meg tudtuk nyerni. Tovább építkezünk. Első mérkőzésnek ez jó volt – mondta az ÉRD egyik legjobbja, a hétszer eredményes Tóth Gabriella.

Az ÉRD a bajnokság második körében, szeptember 7-én a Dunaújvárosi KKA vendégeként folytatja szereplését.

K&H női kézilabdaliga, 1. forduló
ÉRD–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 28–31 (12–17)
Érd, 2000 néző. V: Andorka, Hucker
ÉRD: Janurik – NASCIMENTO 6 (2), Kiss N. 1, TÓTH G. 7, Szabó L. 4 (2), Jerábková 1 (1), Schatzl Natalie 2
Csere: Foggea (kapus), KOVACSEVICS 5, Lavko 1, Bízik R. 1, Kisfaludy, Termány
Edző: Szabó Edina
FTC: BÍRÓ B. – Lukács V. 1, KLUJBER 8 (3), KOVACSICS 4, SNELDER 4, HÁFRA 10, Schatzl Nadine 1
Csere: Szemerey (kapus), Tóth N., Debreczeni-Klivinyi 1, Pásztor, Mészáros R., E. Christensen 1, Bánfai 1
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–3. 10. p.: 3–8. 13. p.: 4–11. 19. p.: 6–13. 24. p.: 11–16. 34. p.: 13–20. 40. p.: 17–22. 47. p.: 19–26. 54. p.: 24–29.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3
Szabó Edina: – Hihetetlenül bátortalan, gyámoltalan első félidő után a szünetben sikerült rendezni a sorokat és a második félidőt meg is nyertük. Sikerült komoly küzdelemre kényszeríteni az ellenfelet. Fejben ma erősebb volt a Ferencváros.
Elek Gábor: – Szenzációsan kezdtük a mérkőzést. Az első félidő végén támadójátékban felelőtlenné váltunk, sajnos a második félidőben is voltak ilyen periódusok, a végén Jovana Kovacsevics keresztmozgásaira nem értünk ki, így szépen megszórt minket, de összességében az első bajnoki mindig speciális mérkőzés és egy erős Érdet sikerült legyőznünk.

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink