Ma a Ferencváros volt a jobb

Vereséget szenvedtünk hazai pályán. A mérkőzés jelentős szakaszában nem működött az érdi védekezés, így megérdemelten nyertek a vendégek. Sűrű a bajnokság élmezőnye, nincs már veretlen csapat a bajnokságban.
Korai időpontban, 12:45-kor játszott egymással vasárnap az ÉRD és a Ferencváros, de már órákkal a mérkőzés előtt nagy volt a nyüzsgés a Városi Sportcsarnok környékén. A 11 órai pénztárnyitást hosszú sorok várták, sokan akarták az utolsó pillanatokban beszerezni a belépőket. Az ÉRD veretlenül várta a találkozót, viszont a keretből továbbra is hiányzott sérülés miatt Török Petra, Bognár Barbara és Triscsuk Krisztina.
Mára kivívta a csapat, hogy vérbeli rangadó az ÉRD – FTC párharc, ennek megfelelő hangulatban és iramban kezdődött a találkozó. A harmadik perc végén örülhetett először a hazai közönség, két kapufa után Koren megszerezte az első érdi gólt (1-2). Támadásban sok hiba csúszott az érdi játékba, dadogott a labda, a Fradi pedig lendülettel tudta befejezni a lerohanásait (1-4). Nehezen vette fel csapatunk a mérkőzés ritmusát, épp ellenkezőleg kezdődött a találkozó, mint a Népligetben. Tíz perc után időt is kért Szabó Edina, a zöld-fehérek 3-7-es vezetést szereztek.
Az időkérést követően, hosszú támadás végén Sara Vukcevic fordult le nagyszerűen Cifráról és lőtt gólt, ráadásul az ellenfelet kiállították. Sikerült két gólt szerezni az emberelőnyből, azonban Zácsik és Kovacsicz újabb találata ismét négygólos vendég előnyt eredményezett. Kovács Anna közbelövésekkel próbálkozott eredménytelenül, Klivinyi Kinga pedig a kapufával nem volt jó barátságban a mai napon. Továbbra is robogott az ellenfél, nem tudtuk faultolni az érkező átlövőket (5-11). Az érdi kapusoknak sem sikerült a mérkőzés ezen szakaszában hozzátenni, Oguntoye és Janurik sem kapta el a fonalat (8-15).
Schatzl Nadine nem ismert lehetetlent, a legkisebb szögekből is mattolta Abramovicsot, ezzel sikerült faragni a hátrányból, amire Elek Gábor időkéréssel válaszolt (10-15). Szekeres Klára érezte, hogy többet kell vállalnia csapatkapitányként, ennek megfelelően küzdött és űzte hajtotta a társakat. Gridnyeva állt az érdi kapuba és fogott meg több vendég próbálkozást és egy Pena ziccert, de Steinbach-al szemben azonban ő is tehetetlen volt, a német játékos az első harminc percben hat gólig jutott (14-19).
Az érdi szurkolók mindent megtettek, a második félidőben is hangos biztatással küldték pályára a csapatot. Az első percek góltalanul teltek, majd hiába kerültünk emberelőnybe, ebből is tudott gólt szerezni az ellenfél. Négy gólra sehogy sem tudtunk visszazárkózni, a hibáinkat pedig kihasználta a Fradi és ismét ellépett hét góllal (15-22). Gridnyeva nyújtotta a mai napon a legjobb teljesítményt az érdi kapuban, de elől nem jöttek az érdi gólok. Tíz perc alatt csak két érdi és három ferencvárosi találat esett a szünet után, így nem meglepő, hogy mindkét vezetőedző hamar élt az időkérés lehetőségével.
A mérkőzés leghosszabb gólcsendjét (öt perc) is az ellenfélnek sikerült megtörni, hiába kapaszkodtunk átmenetileg öt gólra vissza, a félidő közepén az eladott labdákból 18-27-re lépett el a Ferencváros. Egyre nagyobb rések lettek az érdi védelemben, amiből könnyű gólokat lőtt az ellenfél. A mérkőzés ezzel szinte eldőlt, így a csapat a becsületéért, saját magáért küzdött.
Elek Gábor a fiataljait, Szekerczést és Mészárost is pályára küldte, a Fradi a tízgólos különbségért, az ÉRD ennek elkerüléséért játszott az utolsó tíz percben. Sara Vukcevicet a szigorú játékvezető négy perccel büntette, amiért beállósunk megkérdőjelezte az ítéletet. Három érdi góllal sikerült elkerülni a hazai tízest, a zöld-fehérek azonban megérdemelten nyertek Érden.
 
Kicsit az volt az ember érzése, hogy ma semmi nem jöhet össze a csapatnak. Vannak ilyen napok, amikor a kapufáról minden kifelé pattan, amikor a sáncról becsorog az ellenfél lövése, amikor a megszokott rutin dolgok sem mennek úgy, ahogyan kellene. Többször is lett volna lehetőség a feltámadásra, az újjáéledésre, de valahogy nem szakadt át a gát.
Elveszítettük veretlenségünket, nincs már hibátlan csapat az NBI-ben. A csapat legközelebb Fehérváron vendégszerepel, jövő szombaton lesz lehetőség a javításra.

Támogatóink

Médiapartnereink