Kiesett az ÉRD a Magyar Kupából

Nem jutott a legjobb négybe az ÉRD a női kézilabda Magyar Kupában, miután 34–25-re alulmaradt a Kisvárda Master Good ellen. A házigazda csapat ugyan tisztességgel küzdött, de nem volt reális esélye a továbbjutásra a végig vezető várdaiakkal szemben.

Sztankovics Réka, Horváth Dóra és Mézes Laura nélkül, de a visszatérő kazah válogatott Dana Abildával a keretében vágott neki az ÉRD a Kisvárda elleni Magyar Kupa-mérkőzésnek, melynek tétje nem volt kevesebb, mint a négyes döntőbe jutás.

Érdi támadással, de várdai parádéval kezdődött a párharc. Az első hat percben csak a vendégek találtak kapuba, ráadásul hat alkalommal. Horváth Roland hazai vezetőedző időt is kért, hogy eligazítást tartson játékosainak.

Szabó Kitti törte meg a házigazda gólcsendjét a 7. percben, 6–1-re módosítva a kupameccs állását. A következő percekben is maradt a kisvárdai előny, de a csereként beállt Győrffy Alexandra védéseinek is köszönhetően fel tudott zárkózni az ÉRD. A 15. percben Fekete Bozsana gyors támadásával 10–8-ra feljött a vendéglátó.

A Kisvárda azonban nem hagyta, hogy egyenlíteni is tudjon az ÉRD, a 22. percben ismét négy góllal vezetett, sőt a 25. minutumban Dombi Kata találatával már 9–15 volt az eredményjelzőn. A 26. percben Termány, majd Dombi próbálkozását is bravúrral védte Győrffy, fél perccel később pedig már Szabó Kitti volt eredményes hetesből. Később kiderült, ez volt az utolsó érdi gól a szünetig: a túloldalon Mihálffy Adrienn kétszer, valamint az ex-érdi Termány Rita is betalált, kialakítva az eddigi legnagyobb, nyolcgólos differenciát. (10–18)

Mindkét fél emberhátrányban kezdte a második félidőt. A 31. percben beállt és rögtön gólt is szerzett Kóka Mariann, de a hazai nyitótalálat nem változtatott érdemben a játék képén. Hat perccel később már tíz volt közte. A 42. percben Fekete Bozsana góljával felzárkóztunk 24–18-ra, de a vendégeket ez sem zökkentette ki a ritmusból: a 45. percben 27–19-es előnyben voltak. 

Az utolsó tíz percre fordulva Paróczy Sára megszerezte a huszonkettedik érdi gólt, de ekkor a Kisvárda már harmincnál járt. A 34–25-ös kisvárdai győzelmet hozó végeredményt Termány Rita állította be szűk fél perccel a lefújás előtt.

A TIPPMIX Magyar Kupa legjobb négy együttese közé a Kisvárda Master Good SE jutott, amely végig vezetve győzte le az ÉRD-et az 5. fordulóban.

Az ÉRD az NB I-es bajnokságban lép pályára legközelebb. Az április 21-én 16 órára kiírt bajnokin a Győri Audi ETO KC-t látja vendégül Horváth Roland csapata.

Női kézilabda TIPPMIX Magyar Kupa, 5. forduló
ÉRD–Kisvárda Master Good SE 25–34 (10–18)
ÉRD Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Horváth, Marton
ÉRD: Györkös – Király, Mód 2, Kiss-Walfisch 5, Paróczy 4, Fekete B. 4, Szabó K. 8.
Csere: Győrffy (kapus), Abilda 1, Csáki, Landi, Kóka 1.
Edző: Horváth Roland
KISVÁRDA: Pásztor – Udvardi 4, Dombi L. 1, Habánková 7, Siska 3, Bouti 2, Termány 3
Csere: Szabó N. 6, Mihálffy 4, Dombi K. 4., Bacenkova
Edző: Bakó Botond
Az eredmény alakulása: 6. perc: 0–5. 11. p.: 4–10. 14. p.: 7–10. 20. p.: 9-12. 28. p.: 10–12. 37. p.: 13–23. 42. p.: 18–24. 51. p.: 22–30.
Kiállítások: 3, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/3

Forrás: erdmost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink