Hét év után visszatér Érdre Csiszár-Szekeres Klára

Friss Magyar Kupa-győztessel, tavalyi bajnoki aranyérmessel erősít az Érd! Csiszár-Szekeres Klára nem ismeretlen klubunknál, hiszen 2011 és 2015 között már játszott itt. Jövőre pedig ismét nálunk szerepel majd a kiváló védekező specialista.

Üdvözlünk ismét Érden! Milyen tervekkel igazoltál hozzánk?

Szeretném a tudásom legjavát adni itt is és ezzel segíteni a csapatnak. Sokat gondolkodtam a folytatáson, hogy kézilabdázzak-e vagy ne. A kézilabdát nagyon szeretem, az érdi klubbal pedig találkoztak az elképzeléseink.

Friss Magyar Kupa-győztesként érkezel, hogy várod az érdi munkát?

Természetesen teljesen más lesz itt a cél, mint a Fradinál. De úgy éreztem, hogy anyaként mentálisan már kezd sok lenni az eddigi terhelés. Annak nagyon örülök, hogy egy szép eredménnyel tudtam ott zárni, de egy kis teher szerintem majd most lekerül rólam. Az nagyon fontos, hogy Érden is van fontos célunk, mégpedig, hogy megnyerjük az alsóházi rangadókat és a középcsapatoktól pontokat szerezzünk.

Többségében fiatal játékosok alkotják az érdi csapatot, úgyhogy a rutinod mindenképp sokat számít majd. Mennyire ismered a keretet?

Eddig is követtem a teljes NB I-et, így az alsóházat is. Saját magam miatt is, hiszen tudtam, hogy a szezon végén távozom a Fraditól. Az biztos, hogy nehéz feladatunk lesz, mert valóban fiatal együttesünk van Érden. Vannak ráadásul távozók, akik kulcsszerepet töltöttek be. Úgyhogy szerintem komoly kihívás lesz a következő szezon is. De úgy látom, hogy az, aki dolgozik, akinek céljai vannak és tesz a mindennapokban ezekért, az eléri, amit szeretne. Kell ehhez egy mentális elhivatottság is és én azt gondolom, hogy ebben próbálok meg majd nagyon sokat segíteni, hogy a fiataloknak olyan hitet és erőt adjak, amellyel, ha megvan a kellő motiváltság és a munka hozzá, akkor el lehet érni a reális célokat.

Azt már tudod-e, hogy milyen szerepkörben játszol majd Érden? Hiszen bár védekező specialista vagy, azért a gólszerzés sem áll távol tőled.

Alapvetően az utóbbi években én már eléggé a védekezésre specializálódtam. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy az én életkoromban már nem váltom meg a világot, hogy majd támadó leszek. Erről nem is beszéltünk Rolanddal.

Az eddigi tudásommal szeretnék segíteni a csapatnak és maximálisan azon leszek, hogy a jelenlegi szintemet minél tovább tartsam. Bízom benne, hogy nyitott lesz a csapat is arra, hogy átadjam a tudásomat. Illetve nekem is alkalmazkodnom kell ahhoz fejben, hogy itt mások a célok, mint a Fradinál, de ezzel szerintem nem lesz probléma.

Azért az utóbbi években sem szakadtál el Érdtől, hiszen Bajnokok Ligája-meccseken többször is játszottatok az Érd Arénában. Hogy várod a visszatérést a szurkolókhoz?

Egyáltalán nem szakadtam el Érdtől, nagyon sokat jártam ide ilyen-olyan ügyek miatt. Maga a komplexum kiválóan segíti a munkánkat. A szurkolókról azt gondolom, hogy szeretettel várnak engem, mindenkitől jó szájízzel váltam el hét évvel ezelőtt. Egyedül a csapat cserélődött ki, de szerintem egy fiatal társaságba a beilleszkedés nem nagyon okozhat problémát. Szimpatikusak a lányok és nagyon jókat hallottam róluk.

Sok sikert kívánunk újra Érden!

Támogatóink

Médiapartnereink